Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Greater Copenhagen styrer mod fortsat vækst og udvikling

Ny rapport lover godt for udvikling og vækst i Greater Copenhagen. På 10 ud af 13 områder er metropolregionen i vækst eller ligger stabilt. Greater Copenhagen har succes med at tiltrække turister, højt uddannet arbejdskraft og med at udbrede sit brand. Der er dog stadig mulighed for forbedring

Der er 10 grunde til at glæde sig over udviklingen i Greater Copenhagen, og tre grunde til at arbejde for yderligere forbedringer. Det viser en ny rapport fra Øresundsinstituttet, som er lavet for organisationen Greater Copenhagen. Rapporten tager temperaturen på metropolregionen på i alt 13 forskellige områder, som har betydning for regionens fortsatte vækst og fremgang.

Ifølge rapporten har regionen ikke mindst succes med at tiltrække turister, virksomheder og højt uddannet, udenlandsk arbejdskraft. Omkring 45.000 udenlandske vidensarbejdere var beskæftiget i Greater Copenhagen i 2016 – en fremgang på 10 pct. sammenlignet med 2015. Udenlandske, strategiske investeringer gik også markant frem i 2016 i forhold til tidligere år (18 pct.).

Fremgang for life science
Der er også fremgang at spore i Greater Copenhagens life science-sektor, der er den største af sin art i Norden. I alt 42.600 personer var beskæftiget inden for life science i 2016 – 3 pct. flere end året før.

”Det er positivt, at Greater Copenhagen viser gode takter på en række af de områder, hvor vi arbejder for at styrke regionens udvikling. Antallet af vækstvirksomheder stiger, og vi har succes med at tiltrække viden og kompetencer fra udlandet på områder, hvor vi ikke selv kan dække behovet,” siger Heino Knudsen, formand for Greater Copenhagen og tillige regionsrådsformand i Region Sjælland.

Rapporten peger også på områder, hvor der er mere at gøre. Fremkommeligheden på regionens vejnet er faldende, og mangel på arbejdskraft i bl.a. sundhedssektoren, uddannelsessektoren og på IT- og ingeniørområdet kan lægge en dæmper på væksten i fremtiden.

Læs rapporten med indikatorer for Greater Copenhagen

Close

Translate »