Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Grønne områder i Nordhavn: Er 7,54 hektar meget eller lidt?

Adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn håber at der kommer en grundig debat om de grønne områders indretning og indhold.

“De grønne områder i Nordhavn kommer. Man kan bare ikke se dem endnu. Og By & Havn vil gerne være bedre til at vise, hvad der er på vej.”

Det siger adm. direktør Anne Skovbro til Nordhavn Avis.

Hun har fulgt debatten om Hamborg Plads i Århusgadekvarteret, hvor kritikerne synes, at ét træ og nogle få bede er en kende for smålig beplantning.

“Det forstår jeg godt. Men Århusgadekvarteret har fra starten været planlagt som et urbant og tæt byområde i forlængelse af den eksisterende brokvarter. Og Hamborg Plads er ikke en park, den skal fungere som ankomstareal for Big Bio og de øvrige butikker og restauranter”, forklarer Anne Skovbro.

Grønne planer

Hun bebuder at Skt. Petersborg Plads, som snart skal indrettes lidt derfra, bliver mere grøn. Det samme gælder Gitterparken for enden af Sandkaj. Og nu længere man kommer ud på Nordhavn, nu mere vil det grønne fylde. 

“Vi er jo slet ikke færdige med at lave grønne områder, man kan bare ikke se dem. På Sundmolen kommer et grønt bælte mellem husene. På Svanemølleholmen kommer Kranparken. På Levantkaj frilægges hele kajområdet til et langt grønt bælte. På Ydre Nordhavn er der også sat plads af til grønne områder, og endelig kommer Naturpark Nordhavn på 24 hektar, måske suppleret med et strandområde”, fortæller hun.

Grønt mellem husene

Begrebet ‘grønt område’ kan dække over mange ting. Det kan være et par træer i gården. En lommepark mellem husene. En fodboldbane eller stor, urørt skov og strand. Nordhavn kan i princippet rumme alle de forskellige  typer, når bydelen er udbygget.

“Vi er f.eks. helt med på at plante mere i gader osv. Det skal bare være dér,  hvor træerne kan overleve. Hvis der erfaglige, gode overvejelser bag, kan mange flere steder beplantes”, siger Anne Skovbro.

Grøn debat

Men samtidig mebner hun at der er brug for meget mere dialog og debat, før de alle de nye grønne områder anlægges. Der er nemlig mange dagsordener hvad angår det grønne.

“Nogle ønsker blot noget græs at sidde på og noget grønt at kigge på. Andre ønsker at sætte biodiversiteten forrest, så natur får  lov til at være sig selv. Og så er der dem, som synes, at der også skal være plads til en fodboldbane, siger Anne Skovbro, som mener at det er meget vigtigt at finde nogle den rigtige balance mellem alle ønskerne, før udviklingen af de grønne områder går i gang”.

“By & Havn skal f.eks. snart i gang med at planlægge Naturpark Nordhavn, som med sine 30 hektar bliver det største sammenhængende naturområde på Nordhavn. Måske bliver naturparken endda udvidet med 10 hektar strandområde”. 

Derfor vil By & Havn tage initiativ til møder med  beboere og andre interessenter. 

“Vi ønsker at komme i dialog med en bred kreds af brugere. Det kunne især være dejligt, hvis flere unge mennesker vil deltage i debatten. Det er dem, som skal have gavn af den i fremtiden”, siger hun.

Planlagte grønne byrum og områder i Nordhavn:

Park ved Gittervej     4.000 kvm.
Århusgadekvarteret ca.     5.000 kvm. 
Byrum Sundmolen ca.   10.000 kvm.
Byrum Svanemølleholm ca.     6.000 kvm.
Kranparken på Svanemølleholm ca.     9.000 kvm.
Levantkaj ca.   70.000 kvm.
Evt. strandområde ved naturpark ca. 100.000 kvm.
Byrum Ydre Nordhavn ca. 250.000 kvm.
Naturpark Nordhavn ink. søerne ca. 300.000 kvm.

Hvor meget i forhold til andre grønne områder?

I alt grønne områder i Nordhavn: 75,4 hektar
Østre Anlæg: 12,2 hektar
Fælledparken: 59,0 hektar
Amager Fælled: 221 hektar
Jægersborg Dyrehave inkl Jægersborg Hegn:  1.225 hektar

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »