Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Grønnere Kalkbrænderihavnsgade for 35 millioner

Gitterpark og begrønning af Kalkbrænderihavnsgade er kommet et skridt nærmere. Et projekt til 35 mio. kroner indgår i budgetforhandlingerne for 2024.

De grønne planer for Kalkbrænderihavnsgade lever endnu, og er med i kampen om penge ved budgetforhandlingerne på rådhuset. Teknik- og Miljøudvalget har netop modtaget en orientering om projektet, som vil koste knap 35 millioner kroner. Dertil vil By & Havn bruge yderligere 12,5 millioner kroner på udvikling af “Gitterparken” for enden af Nordbassinet.

Projektet er udviklet af By & Havn og Københavns Kommune med Cobe og Artelia som rådgivere. Forskellige steder på Kalkbrænderihavnsgade skal der plantes træer og laves bede. Tre områder skal have et større løft: Indiakaj, Strandvænget og Nordhavnsbassinet.

Gitterparken bliver anlagt i 2025, når AP Pension er færdigt med byggeriet på nabogrunden. Projektet finansieres af by & Havn. Illustrationer: Cobe / Artelia

Ved ‘Gitterparken’ for enden af Nordhavnsbassinet skal den nordlige være et sted der indbyder “til roligt og afslappende ophold i et tæt, grønt område med træer og nyttehaver”. Midt på pladsen skal der være et mødested med kig mod vandet. Tættest ind mod byen skal et stort grønt område give mulighed for at midlertidige arrangementer og sportsaktiviteter. Det er også planen at etablere en lille platform ud i vandet til ‘blå’ aktiviteter.

Ved Indiakaj skal der laves et grønt byrum og en midterrabat med træer. Illustrationer: Cobe / Artelia

I svinget ved Indiakaj skal den centralt placerede parkeringsplads omdannes til et grønt og roligt byrum, som skærmes af fra Kalkbrænderihavnsgade med grøn beplantning, ligesom der skal etableres grønne korridorer i retning mod Oslofærgen. Projektet kræver dog en ændring af parkeringsnormen.

Foran klubhusene ved Svanemøllehavnen skal der skærmes af mod trafikstøjen og laves grønne opholdsrum. Illustrationer: Cobe / Artelia

I den nordlige ende af Kalkbrænderihavnsgade – mellem sejl- og roklubberne ved Svanemøllehavnen og Svanemøllevænget – skal der etableres en grøn “rygrad”, som kan skærme området for trafikstøj. Desuden skal der være “opholds-kiler” ved klubhusene. Dettte projekt afventer dog anlægsarbejder for Nordhavnstunnellen.

Næste skridt for projektet årets budgetforhandlinger, som nu er i gang på rådhuset. der venter inden længe. Her skal politikerne i Københavns Kommune finde de knap 35 millioner, hvis det grønne projekt skal blive til virkelghed. Planen for Gitterparken fortsætter dog uafhængigt af kommunens tilsagn. Her vil By & Havn sætte gang i anlægsarbejdet så snart AP Pension afvikler deres byggeplads, hvilket forventeligt bliver medio 2025.

Læs indstilling til politikerne samt foranalyse her.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »