Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

‘Hagland Chief’ fjerner 600.000 tons jord fra Nordhavn

I juni måned åbnede Lynetteholms jordmodtageanlæg på Refshaleøen. Endelig kan flytningen af jordbjergene på Nordhavn begynde.

I begyndelsen af juli startede arbejdet med at sejle det såkaldte ‘mellemoplagrede’ jord fra Nordhavns jordbjerge til det nye anlæg, hvorfra det hældes ud i havet ved Lynetteholms første fase nord for Refshaleøen.

Det er er Coasteren ‘Hagland Chief’, der sejler jorden. I alt skal der flyttes 600.000 tons jord, og coasteren sejler 5.000 tons om dagen. På billedet ses ‘Hagland Chief’ ved Lynetteholms sydlige kaj, hvor jorden sejles til og læsses af.  

Jordbjergene har vokset sig større og større i Nordhavn de seneste tre år, selv om opfyldningen af Nordhavn ikke har brug for mere jord. Lynetteholmprojektet skulle netop stoppe de mange jordtransporter til Nordhavn. Men først skulle der anlægges en ny adgangsvej til jordmodtagning på Amager og etableres et jordbehandlingsanlæg.

I Nordhavn har jordbehandlinsanlæggene fået indtil flere dispensationer til at oplagre jorden midlertidigt, og jordbjergene er vasket til 30 meters højde.

Når de 600.000 tons jord er fjernet af ‘Hagland Chief’ om cirka 120 arbejdsdage, kan anlæggelsen af Naturpark Nordhavn begynde, ligesom den nye containerterminal med tilhørende logistikcenter kan gøres færdig.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »