Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Halv million kvadratmeter by på vej til Levantkaj

Men 550.000 kvadratmeter nybyggeri bliver Levantkaj det hidtil største byggeprojekt i Nordhavn. Her skal der bo eller arbejde 12.000 mennesker. Maskinerne kan gå i jorden i slutningen af 2025.

Forleden begyndte kommunens forberedelser til at lave en endelig lokalplan for Levantkaj, foreløbig for de første 290.000 kvadratmeter af det store område. Grundlaget er den såkaldte masterplan, som blev udarbejdet af arkitektfirmaet Entasis i 2018.

Området skal udvikles til en moderne bydel med boliger, erhverv og offentlige institutioner som skole, daginstitutioner, kirke og idrætsfaciliteter. Området skal også håndtere cykelforbindelsen ”det grønne loop” samt metrobane og station.

Planerne har i første omgang været i såkaldt indledende høring i Østerbro Lokaludvalg. Teknik- og Miljøorvaltningen forventer at fremlægge en såkaldt startredegørelse til politisk behandling i juni 2024. Der skal fremlægges et lokalplanforslag til politisk behandling i april 2025 og en lokalplan til endelig vedtagelse i november 2025.

I Østerbro Lokaludvalg bakker man især op om det planlagte kulturhus, men der skal også indtænkes andre borgernære kultur- og idrætsfaciliteter.

Der er også opbakning til ideen om at der skal være plads til håndværkererhverv i bydelen. Flere og flere håndværkererhverv presses nemlig ud af København i disse år, på grund af færre og færre egnede lokaler og værksteder. På Levantkaj er der planer om at udvikle ‘vertikale’ håndværkerfaciliteter, dvs. at de skal bo ovenpå hinanden.

Lokaludvalget bemærker også, at hvis der er planer om at kajen langs Levantkaj skal kunne bruges af krydstogtskibe, så skal der også her være adgang til landstrøm.
Desuden opfordrer lokaludvalget til at man grundigt overvejer hvilken belægning man benytter i de forskellige arealer. Det er før oplevet i Nordhavn, at der ikke er tænkt over den kraftige vinds effekt på eksempelvis løs grus og sand. Endvidere er der et ønsker fra udvalget side om at man overvejer mulig hederne for at indtænke en promenade langs vandet i planerne.

Endelig har udvalget en generel kommentar til udviklingen af Nordhavn.
“Der opleves en fordrejning af hvordan privat/offentligt ansvar fordeles. Det er vigtigt at der tænkes grundigt over hvordan de forskellige arealer og deres funktioner fordeles og forvaltes,” skriver lokaludvalget, med tanke på den uklarhed, der har været i Århusgadekvarteret i forhold til den delte drift og forvaltning mellem grundejerforening, kommune samt By & Havn.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »