Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Handelsforening klar med masser af aktiviteter i 2023

Århusgades handelsforening har genvalgt Nanna Thor fra EDDA Studio som forkvinde. Huntror virkelig meget på butikslivet i Århusgade, men 2023 bliver et hårdt år for forretningerne. Netop derfor vil foreningen skrue op for arrangementer  og events.

I mandags 27. marts var der generalforsmaling i foreningen Århusgade – Handel – Mad – Kultur, hvor de fleste butikker, restauranter og caféer i Århusgadekvarteret er repræsenteret.

På mødet blev Nanna Thor fra EDDA Studio genvalgt som forkvinde for foreningen. Hun og bestyrelsen vil sætte skub i flere events og aktiviteter, som skal samle forretninger, beboer og foreninger i Nordhavn.

Skt. Hans og langbordsmiddag

“I 2023 har vi planlagt fire større aktiviteter og events sammen med Kulturdistriktet. For de første skal vi holde en stor Sankts Hans fest. Vi vil også arrangere en langbordsmiddag med farmer market. 

Desuden vender Åben Festival tilbage og denne gang med aktiviteter i Århusgade. og endelig vil vi også holde et julearrangement,” fortæller Nanna Thor,

Hun tilføjer at foreningen også vil række ud efter Nordhavns mange foreninger, og samarbejde med dem om at skabe mere liv i bydelen.

Sankt Hans 2019. Nu kommer der igen bål i Nordhavn.

Som coronatiden

“I bliver et hårdt år for detalilhandelen, ikke bare i Århusgadekvarteret. Vi skal blive ved med at støtte hinanden. Butikkerne kan støtte foreningsaktiviteter i Nordhavn. Og beboerne kan handle lokalt. Den krise vi er i nu, kalder på den samme fællesskabsfølelse som coronatiden gjorde. Så jeg kan kun opfordre beboerne til at gå til den lokale frisør, de lokale supermarkeder og de lokale caféer og restauranter.,” siger Nanna Thor.

Bare kom med den Matas

Handelsforeningen vil fortsat holde fast i sin detailhandelsstrategi, som betyder at butikkerne skal foirpligte sig til at arbejde med bl.a. bæredygtighed, vidensdeling og lokalt engagement.

“Det er gode pejlemærker, og strategien udelukker ikke nogen på forhånd. Der kan også komme store kædeforretninger hertil. Det kan være Matas eller andre, som tilbyder helt basale varer. Og de skal nok komme. Butikslivet er i en god udvikling herude. Vi mangler måske bare nogle flere beboere, men de er jo på vej, bl.a. på Kronløbsøen. Så de store kæder skal nok komme, når de ser potentialet. Rom blev ikke bygget på én dag”.

2023 bliv er ikke sjov

Hun synes at det er ærgerligt, at der står tomme lokaler rundt omkring i Århusgadekvarteret. “Men jeg fornemmer at der stadig er en rigtig god energi og stemning i Nordhavn, og opbakning til butikkerne. Ingen af os kan gøre for, at verden er som den er lige nu. 2023 bliver ikke sjov. Men vi må bare holde sammen. Vi butikker skal være omstillingsparate og klar til at tænke kreativt. Men lukke, det vil vi simpelthen ikke!”

Gentænker koncept

Sammen med Lærke Andersen driver Nanna Thor EDDA Studio. Konceptet gik fra starten ud på at vise nogle af de bedste danske møbel- og indretningsdesignere frem. 

Men også hos EDDA mærker de følgerne af inflation og forsyningsproblemer. Krisen har givet anledning til at gentænke hele butikkens koncept.

“Det kommer I til at høre mere om snart. Men én ting er sikker. Vi har is i maven, og bliver i Århusgade.”

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »