Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Hans Egedes nye præst vil have Nordhavn tættere på

larsDer kommer en ny kirke i Nordhavn inden for den nærmeste årrække. Men indtil da skal Nordhavns beboere vide, at de er en del af Hans Egedes Sogn.
Og de må meget gerne melde sig på banen, siger den nye midlertidige præst, Lars Obel.

Vi er nok et stykke forbi 2025, men der kommer en ny og omtrent 200 millioner kroner dyr kirke i Nordhavn. Det nye Nordhavns Sogn vil blive udskilt fra Hans Egedes Sogn, som Nordhavn pt er en del af. Men det er ikke noget ubetinget nemt sogn at være en del af. Der har nemlig ikke været en fast præst i sognet i otte år, og kirken har været præget af fløjkrige i menighedsrådet, som har givet stor personaleudskiftning.
Det håber stedets nye midlertidige præst, Lars Obel, at man har lagt bag sig. Han var også vikar i kirken i 2005 til 2011, men har i den mellemliggende periode været præst i Lundehus Kirke og Taksigelseskirken, som er ét pastorat.

Nye folk på alle poster
”Tingene har ikke fungeret godt, og de tidligere præster har haft svært ved at skabe stabilitet i kirken. Alt har kørt på et minimum i en årrække. Der har ikke altid været regelmæssige gudstjenester, og der har skullet ansættes nye folk på alle poster i kirken. Tingene har ligget stille i sognet, fordi der ganske enkelt har manglet ressourcer,” fortæller han til Nordhavn Avis og understreger, at han ikke er part i den konflikt, der har været, og derfor håber, at han kan bruge sin midlertidige position til at hjælpe med samarbejde.
”Jeg har sagt ja til at være her, til der bliver ansat en præst igen og for at hjælpe til med at skabe liv i kirken, men også for at knytte Nordhavn tættere til Hans Egedes Kirke. At være med til at etablere en sognebevidsthed i Nordhavn,” siger han.
Den nye præst bliver i øvrigt ansat, når der er købt en passende tjenestebolig til ham/hende, og den bolig kommer til at ligge i Nordhavn for at knytte området yderligere til sognet.

Store beslutninger
Lars Obel, som har prædiket i Hans Egedes Kirke siden pinse, kender sognet ret godt, og han vil meget gerne have de tusindvis af sognebørn, som allerede bor i Nordhavn til at deltage i kirkelivet i det sogn, de endnu hører til.
”Der skal træffes rigtig, rigtig mange beslutninger de kommende år blandt andet om den nye kirke i Nordhavn, og der skal gerne være nogle kompetente mennesker fra Nordhavn med til at træffe de beslutninger og forme kirken,” siger han.
”Hvordan ser en kirke ud i 2025 i Nordhavn? Er det en gammeldags landsbykirke eller et moderne åndens hus? Der er mange modeller, og jeg håber, stedet formes efter dem, der bor der.”
I november 2020 er der igen valg til menighedsrådet, og der håber han, at Nordhavns beboere melder sig under fanerne, så de kan få indflydelse på deres eget nye sogn, når det opstår.

Vielse i Silo
I sommer viede han et Nordhavns-par i Siloen, og det viser, at kirken sagtens kan være i Nordhavn, men Nordhavn kan også komme til kirken.
”Vi vil gerne holde flere arrangementer i Nordhavn som for eksempel kor, søspejdere eller lignende. Friluft, sang og børn er jo som regel det, man kan samle folk om,” siger han med et smil.
Lars Obel vil gerne besvare spørgsmål fra sognebørn, der overvejer at gå ind i menighedsrådsarbejdet, hvis de kontakter ham, og ellers kan man høre ham prædike hver søndag klokken 17 i Hans Egedes Kirke. Der er naturligvis også gudstjeneste til jul ved Lars Obel.

Om Lars Obel
48-årige Lars Obel er uddannet præst og har blandt andet arbejdet som fængselspræst. Siden var han vikar i Hans Egedes Kirke, inden han blev fastansat i Lundehus Kirke og Taksigelseskirken på Østerbro.
Han bor selv på Østerbro med sin 13-årige datter på deltid, og så blev han præst, fordi han interesserer sig for filosofi, historie og sprog.
Han er ikke ud af en præstefamilie, derimod betegner han sine forældre som ”hippieintellektuelle”.
24. december prædiker han klokken 14 til familiegudstjeneste, og klokken 16 er der almindelig julegudstjeneste.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »