Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
fiskerihavn husbaad 2251

Bassinerne skal fyldes med husbåde

Teknik- og Miljøudvalget har på et møde i december 2021 drøftet mulighederne for at få flere husbåde i Københavns Havn, og sikre lovliggørelsen af de eksisterende husbåde.

Det er nu vedtaget, at Teknik- og Miljøforvaltningen skal samarbejde med By & Havn og andre relevante aktører for at afdække muligheder for at placere FLERE husbåde i Københavns Havn.
Planlovens regler betyder at Københavns Kommune kun kan udpege nye områder for husbåde i de såkaldte “byomdannelsesområder” – f.eks. Nordhavn – eller i områder hvor kommunen selv ejer grund og bolværk.

Husbåde er omfattet af byggeloven og det kræver en byggetilladelse at benytte en husbåd som bolig. For eksisterende husbåde, der ikke har byggetilladelse, skal der laves en ‘lovliggørende byggesagsbehandling’.

Der findes ikke nogen opgørelse over det samlede antal husbåde i Københavns Havn. Kommunen kan heller ikke gennemtivnge, at en bestemt havnekaj skal have husåbde. Det er alene op til ‘bolværksejeren’. Men efterspørgslen efter husbådepladser er stor, vurderer forvaltningen. Det eneste sted, hvor der lige nu planlægges flere husbådepladser, at på Enghave Brygge.

Forvaltningen har senest opdateret kommunens hjemmeside med en trin-for-trin vejledning om, hvordan man søger om byggetilladelse til husbåde, samt hvilke krav der stilles i forbindelse med byggesagsbehandlingen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »