Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Havnebussen har brug for flere penge

Havnebussens rute skal forlænges til Orientkaj i Nordhavn, men projektet er i pengenød og bliver forsinket. Prisen for de fire nye stoppesteder var undervurderetk og der skal findes minimum 9,2 mio. kroner ekstra ved forhandlingerne om overskydende budgetmidler på rådhuset i maj måned. Imens er de nye havnebusser er i gang med prøvesejladser i Københavns Havn (foto).

Ifølge planen skulle de eldrevne havnebusser sættes i drift i foråret, og de i alt fire nye stoppesteder på ruten skulle åbne i slutningen af 2020. Nu er planen at stoppestederne først er klar om et år.

Kommunen har afsat 18 mio. kroner til projektet, men det har vist sig at anlægsudgifterne til de fire nye stoppesteder er væsentlige højere end forudsat.  Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer nu, at der skal bruges i alt 29,2 mio. kroner. Det fremgår af et svar, som Jakob Næsager (K) har fået fra Overborgmester Frank Jensen (S) i Økonomiudvalget.

De forventede merudgifter til fire nye stoppesteder samt ladeinfrastruktur til de eldrevne havnebusser er 15,5 mio. kr. Årsagen er primært at prisen pr. stoppested var undervurderet. Dertil kommer  udgifter til evt. ekspropriation ved de fire nye stoppesteder. Lokalplanen for Orientkaj kræver desuden, at ladeinfrastrukturen til havnebusserne skal skjules i en teknikpavillon. Teknikpavillonen betyder en merudgift på ca. 3,5 mio. kr.

Stoppestedet ved Orientkaj i Nordhavn er også det dyreste at etablere, bl.a. grundet bundforhold og teknikpavillon. Så når Orientkaj stoppested er lavet, er der ikke penge til alle de øvrige tre stoppesteder. Kommunen overvejer at nøjes med i alt tre stoppesteder. Hvis der udover stoppestedet i Nordhavn kun etableres de to stoppesteder ved Islands Brygge Syd og Enghave Brygge, skal der findes 9,2 mio. kr. i overførselssagen, mens stoppestedet ved Langelinie kan etableres for 5,7 mio. kr. Men tidsplanen er skredet under alle omstændigheder. Stoppestedet ved Orientkaj kan stå færdig medio 2021, og at de resterende op til tre stoppesteder kan stå færdige umiddelbart herefter.

Nye planlagte stoppesteder:
Orientkaj, Langelinie, Islands Brygge Syd, Enghave Brygge.
Nuværende stoppesteder: 
Nordre Toldbod, Holmen Nord, Operaen, Nyhavn, Knippelsbro, Det Kongelige Bibliotek, Bryggebroen, Teglholmen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »