Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Havnen åbner for SUP og lystfiskere

Københavns Havn har fået et nyt havnereglement. SUP tillades på linie med kajakker, der kan fiskes løs med stang, men ingen høj musik og badning udenfor badezoner.

Det gamle havnereglement var blot fem år gammelt, men udviklingen går stærkt i havnen, så både By & Havn og Københavns Kommune har ønsket at opdatere reglerne, så de både gør livet i havnen mere sikkert, og samtidig giver flere brugere adgang til at bruge kajerne og vandet.

“Udgangspunktet har været at skabe plads til alle i havnen samtidig med, at sikkerheden er i top. Vi har været i dialog med en lang række af havnens aktører og fundet nye muligheder for, hvordan livet kan udfolde sig. Sikkerheden i havnen kan dog ikke klares alene med et havnereglement, men er i sidste ende et fælles ansvar, hvor det er helt afgørende, at vi tager hensyn til hinanden på vandet og skaber en god havnekultur sammen”, udtaler Per Schulze, udviklingschef i By & Havn.

Lystfiskeri
Gennem de seneste år er interessen for lystfiskeri steget med kraftigt. Så det nye havnereglement giver mulighed for at fiske med stang i hele havnen året rundt med undtagelse af nogle få områder, hvor der er særlige sikkerhedshensyn. Desuden undtages Inderhavnen fra 1. maj til 30. september (Mellem Bryggebroen og den sydlige ende af Langeliniekaj). Løsningen er fundet efter dialog med Danmarks Sportsfiskerforbund.

SUP
En anden idræt i vækst, som får udvidet mulighederne, er Stand Up Paddling (SUP). Siden 2018 har By & Havn testet og evalueret nye muligheder for SUP i havnen – sammen med Dansk Surf & Rafting Forbund og klubben Copenhagen Watersports. Resultater er at SUP og kajak sidestilles i det nye havnereglement, så man kan SUP’e i hele havnen.
“Vi glæder os rigtig meget til at gå sommeren i møde med hele havnen som vores farvand. Vi er allerede ved at planlægge en række kurser i løbet af foråret, hvor man kan få en introduktion til havnen, nogle fif til teknikken og blive opmærksom på de vigtigste sikkerhedsaspekter”, udtaler Ditte Toft Clausen fra Copenhagen Watersports

Sejlbåde i Teglværksbassinnet
Hidtil har det kun været tilladt at sejle for sejl i den nordlige del af havnen nord for Nordre Toldbod og batteriet Sixtus. Det nye havnereglement giver plads til en kravlegård for sejlere i Teglværksbassinet i Sydhavn, så der fremover må sejles med sejljoller.

Bøde for at bade
På andre områder skærpes reglerne. For eksempel er det nuy kun tilladt at afspille forstærket musik på vandet i dagtimerne fra kl. 07-22. Havnereglementet strammer også reglerne for badning. Der er kun sikkerhed for, at vandet er rent nok til en badetur ved de 10 havnebade og badezoner, hvor vandkvaliteten bliver målt og markeret med rødt eller grønt signal. Samtidig kan det være farligt at bade, hvor der er trafik. Det er nu helt forbudt at bade udenfor de 10 afmærkede badesteder og to dyppezoner, og politiet kan give bøder for ulovlig badning.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »