Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
havnevaerter andreas morten 2

Havneværterne klar med gode råd på vandet

Andreas og Morten startede i mandags påhængsmotoren på gummibåden for første gang i denne sæson, og stævnede ud i Københavns Havn for at hjælpe og vejlede.

De er begge to havneværter, og i hele sommerperioden er den røde båd på vandet, hvor Anders, Morten og deres kolleger kommer til at møde mange situationer, hvor folk sejler for stærkt, bader uden for badestederne, springer i vandet fra broer, griller på brandfarligt underlag langs kajerne, smider affald i vandt, støjer til gene for andre, og mange andre ting.

Havneværterne blev søsat for tre år siden i et samarbejde mellem Københavns Kommune og By & Havn for at bidrage til at holde havnen sikker og sætte fokus på god havnestil.

Når der ikke er så mange mennesker som bader eller sejler i havnen, tager sig af havneværterne også en række andre opgaver i. De laver eftersyn på havnebade og badezoner, besvarer spørgsmål og rapporterer til politiet, hvis der er tale om ulovlig adfærd af en karakter, der kan give bøder.

Ligesom trafikregler på land
Hvor meget aktivitet, der er i Københavns Havn, er nemlig helt afhængig af vejret. Når det er varmt, er der masser af badende, kajakker, robåde, SUP-boards og motorbåde som tager på tur. Og ikke alle er opmærksomme på, at der findes regler i havnen, som er til for at gøre den til et sikkert og trygt sted for alle.

“Havnen er vores fælles, blå, aktive byrum, og folk bruger havnen til mange forskellige aktiviteter. Derfor giver det bare større tryghed for alle, hvis vi alle kender til – og overholder – nogle simple regler. Fuldstændig ligesom i trafikken på landjorden,” siger adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn.

Livreddere i juni
I år er der i alt 14 steder i Københavns Havn, hvor det er tilladt at bade.  De tre havnebade får bemanding med uddannede livreddere fra 1. juni. Havnebadene ligger ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen. Dertil kommer de 11 badezoner – tre flere end sidste år. En badezone er afgrænset med flydespærrer, hvor badning er tilladt. 

I Sydhavnen ligger to af de nyeste badezoner ved henholdsvis Teglholm Brygge på Teglholm og ved Vandtrappen på Richard Boones Vej på Sluseholmen. Om kort tid åbner desuden Byskoven Badezone ved Selinevej ud til Kalvebodløbet. 

I Havnegade er der etableret en lille bade/dyppezone. og til efteråret udvides badezonen ved La Banchina på Refshaleøen.

Fem foldere
By & Havn har udgivet fem foldere både på dansk og engelsk. Folderne fortæller om regler og muligheder i Københavns Havn for alle, der bader, står på SUP, ror kajak eller sejler jolle, har sejl- eller motorbåd eller fisker i havnen. Både Politiet og havneværterne har folderne med i bådene, og de kan også hentes i By & Havns reception på Nordre Toldbod, eller i Copenhagen Visitor Service på Vesterbrogade 4B.

 

Pas på ved Lynetteholm

Hvis man har båd eller begiver sig på langfart i din kajak eller på sit SUP board, skal man være særlig opmærksom i havnens nordlige del, hvor anlæg af Lynetteholm er påbegyndt øst for Trekroner. Der er etableret arbejdsområder, som er markeret med gule bøjer med kryds, og al uvedkommende sejlads i disse arbejdsområder er ikke tilladt af sikkerhedsmæssige årsager. Her er det vigtigt, at man på forhånd har orienteret sig om forholdene. 

By & Havn har udgivet en plakat og en sikkerhedsfolder, som fortæller mere om sejladsmulighederne i området.

Close

Translate »