Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
oslo faerge baad dfds

Hjertestart for børn på Oslofærgen

På mandag 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark hvor børn og voksne kan få gratis introduktion til hjertelungeredning og brug af hjertestartere. Blandt andet på Oslofærgen i Frihavnen.

Hjertestarterdagen blev markeret første gang i 2013 på initiativ fra EU, der har opfordret alle medlemslandene til at gøre en ekstra indsats for at få endnu flere til at overleve hjertestop.

Tæt på Nordhavn afholder FIRSTaid-REDliv Hjertestarterdagen for børn på Oslofærgen hos DFDS på Dampfærgevej. Det foregår både søndag og mandag mellem kl. 15 og 20.

Især børn er en uvurderlig hjælp i tilfælde af en ulykke eller akut opstået sygdom hos et andet barn eller voksen. – f.eks. kan en 5 årige pige med ganske få øvelser, lægge en voksen eller et andet barn i stabilt sideleje, og hente hjælp, enten hos en voksen, eller ved at ringe 1-1-2 – og samtidigt reducerer det mobning blandt børn.

På hjertestarterdagen får børn (og voksne) mulighed for at lære førstehjælp, prøve en hjertestarter, lære at lægge en kammerat eller en voksen i stabilt sideleje, ringe 1-1-2 og meget andet.

Børnene kan deltage i konkurrencer omhandlende førstehjælp, hvor der bl.a. kan vindes rejser med DFDS, og et førstehjælpskursus til skoleklassen eller Børnehaven. Voksne kan b.la. deltage i en konkurrence, hvor man tester sine HLR færdigheder.

Læs mere: https://genoplivning.dk/hjertestarterdagen/find-arrangement/

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close