Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
geo ocean IV weesley vercruysse

HOFOR gør klar til ny vindmøllepark

Skibet ‘Geo Ocean IV’ kan lige nu spottes i Øresund, hvor det er i gang med geofysiske og geotekniske undersøgelser af havbunden ved Aflandshage Vindmøllepark. Formålet er at registrere, hvor dybt havbunden ligger, hvad der ligger på havbunden, og hvad havbunden består af. 

Undersøgelserne skal også vise, om der ligger noget gemt under havbunden. Det kan for eksempel være bomber fra 1. eller 2. verdenskrig, som ikke er detoneret, og som derfor skal undersøges og fjernes af Forsvaret. Geologer og marinarkæologer fra Vikingeskibsmuseet vil sende dykkere ned, hvis der ligger noget interessant gemt i havbunden på kritiske steder.

Først vil vindmølleområdet blive undersøgt, og fra februar undersøger man også korridoren, hvor kablerne skal trækkes fra vindmøllerne ind til land ved Avedøreværket.

Mølleparken bygges af HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, og skal efter planen levere grøn strøm svarende til 300.000 husstandes forbrug.

“I forbindelse med undersøgelserne trækker et af skibene udstyr efter sig. Derfor bør man holde afstand til skibene, så man ikke risikerer at komme i nærkontakt med udstyret. Vi har derfor også informeret fiskere og havne langs Øresund og Køge Bugt om, at vi laver undersøgelser,” siger Stig Balduin Andersen, projektchef for Aflandshage Vindmøllepark i HOFOR

I første omgang bliver undersøgelserne lavet med ‘Geo Ocean IV’ og ‘Geosurveyor X’ – senere med andre skibe.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close