Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Hold dine børn væk fra Nordhavns trafik – den er for farlig

trafikforholdMorgentrafikken er direkte farlig for fodgængere og cyklister ved adgangsvejene til Nordhavn. Lokal beboer frygter en tragisk ulykke og efterlyser akutte løsninger.

Er der ingen, som vil gøre noget?
Camilla Galesloot er dybt bekymret over trafiksituationen hver mogen i Nordhavn. En situation, som kan føre til alvorlige ulykker, hvis der ikke snart gøres noget. Hun peger bl.a. på de kaotiske forhold omkring Sundkrogsgade, Helsinkigade og Southamptongade. Hvor store jordtransporter, turistbusser, almindelige lastbiler, varevogne og arbejdsmaskiner alle skal frem i morgentimerne lige før skoletid. Og alle steder mangler der ordentlige trafiklys, fortove, cykelstier.
Jeg mener at Nordhavn er uegnet for børn i øjeblikket og det kan vi ikke være bekendt. Der ligger en kæmpe skole i kvarteret med næsten 1000 elever og skolebørnenes sikkerhed er fuldstændigt overladt til tilfældighederne, siger Camilla Galesloot, som efterlyser, at der i det mindste opstilles nogle midltertidige lyssignaler de farligste steder. Der findes både lyssignaler og skilte på hjul som kan opstilles midlertidigt så jeg kan ikke forstå at der ikke gøres noget.
Jeg mener at vi skylder børnene at øjeblikkeligt sørge for at forholdene forbedres inden der sker en tragedie Jeg har fuld forståelse for at der bliver bygget i Nordhavn, men vi beboere og vores børn skal også kunne færdes trygt her MENS der bygges.
Camilla Galesloot har udarbejdet et kort, som illustrerer nogle af trafikproblemerne. Hun har forgæves forsøgt at få både By og Havn samt Københavns Kommune til at gøre noget ved forholdene men de giver meget vage svar om at ‘der kommer noget i det nye år’.
Jeg synes at det er interessant, at vi konstant får at vide at man ikke kan gøre noget. I Hellerup havde man en anden indstilling til skolebørns sikkerhed: Der indstillede man arbejdskørsel til og fra byggepladser i området ved Tuborg Havn mellem 7.30 og 8.30 om morgenen og igen mellem 14.00 og 15.00 om eftermiddagen, siger Camilla Galesloot.

(Foto og kort: Camilla Galesloot).

trafikforholdBLÅ: Der er ingen lyssignaler i krydset Southamptongade/Helsinkigade overhovedet.

LILLA: Der mangler også fodgængerfelter over Helsinkigade ved Southamptongade.

ORANGE: Hjørnet Sundkrogsgade/Southhamptongade er farligt pga de høje plader man har sat op. De blokerer udsynet og det er meget farligt for de mange cyklister og fodgængere som står der. Længere henne ad Helsinkigade ud for PFA er fortorvet og cykelstien i begge retninger blokeret. Der er ingen skiltning og fodgængere samt cyklister er nødsaget til færdes på vejen.

RØD: Der er ingen cykelsti på Gluckstadtsvej i retning mod Levantkaj og CIS. Børnene cykler på denne smalle vej sammen med tung trafik form af store lastbiler og lign.

GUL: Der er kun en smal (ca. 150cm bred) sti i retning væk fra Levantkaj og CIS og ifølge tegninger på asfalten er den beregnet til både cyklister og fodgængere – men kun i retning væk fra skolen.

GRØN: Sundkrogsgade: Igen mangler der både lyssignaler og fodgængerfelter så børnene kan køre over på cykelstien på Sundkrogsgade og fortsætte videre ind til Østerbro.
Der er en lille helle hvor man kan stå midt på vejen og vente. Denne helle er bare alt for lille og cyklerne stikker ud på kørebanen. Der i myldretiden mange mennesker som krydser på samme tid, og de kan ikke alle stå der. Desuden er øen ret tæt på det punkt hvor vejen slår et sving, hvilket gør at udsynet er dårligt. Der køres meget stærkt på denne strækning.

Close

Translate »