Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Ny midsommerfest i Nordhavn uden kvindeafbrænding

Musikkollektivet HUN SOLO laver stor midsommerfest på Odds & Ends: ”Det skal være slut med at brænde kvinder af på bålet. Vi har brug for en ny tradition”

Musikkollektivet HUN SOLO vil skabe en ny Sankt Hans-tradition, når de på fredag 23. juni inviterer til midsommerfest på Odds & Ends ved Tunnelfabrikken. De vil tage et endeligt opgør med heksebrændingsritualet og i stedet lave en fejring af lyset, sommeren, livet og fællesskabet. Midsommerbålet får ikke nogen heks på toppen. Bålet skal være er glædesblus, som det kaldtes i tidligere tider. 

HUN SOLO, som arbejder for at fremme diversitet og sikre bedre vilkår for kvinder og kønsminoriteter i den danske musikbranche. Så det var oplagt at undersøge en ny måde at fejre Sankt Hans på:

“Det føles lidt absurd, at vi brænder kvindeskikkelser af på bålet, når det er noget, vi rent faktisk har gjort i virkeligheden. Selv om mange nok bare betragter det som sjov, er det et voldsomt billede at manifestere en gang om året. Kvinder, som havde særlig viden og kunnen, i forhold til naturen og mennesker, måtte rent faktisk dø for det. Den styrke, disse kvinder havde, blev betragtet som farlig og måtte undertrykkes. Så hvilket signal er det egentlig, vi sender hver sommer, når vi brænder heksene af?”, siger co-founder i HUN SOLO Nana Jacobi, som samtidig understreger, at midsommerfesten er for alle: 

Vi vil derfor gerne tilbyde et nyt Sankt Hans ritual, vi alle kan samles om, som hylder lyset, livet og fællesskabet, og som ikke skaber billeder, der undertrykker. Og det er det, vi inviterer til med vores store midsommerfest”.

I stedet for hekse, bliver der masser af musik. I løbet af aftenen er der koncerter med Jenny Wilson, Lucky Lo, Brimheim, Nøx og Jomi. Nogle af landets bedste DJs kommer også, for eksempel Esther Urioste og Ladybox.

Til midsommerfesten skal der synges en helt ny midsommersang, som er skrevet særligt til lejligheden.  Desuden vil der være blomsterkranseværksted, hvor man kan lave sin egen blomsterkrans, som man kender det fra den svenske midsommer. Om eftermiddagen er der et særligt børnebål, så børnefamilier har mulighed for at fejre Sankt Hans-aften inden børnenes sengetid. Her holder DUNJA båltalen for børnene.

“Det bliver en sjov, smuk, farverig og musikalsk aften. Og forhåbentlig bliver vores fest til en ny, stor tilbagevendende Sankt Hans-begivenhed for københavnerne”, siger Nana Jacobi.

“Det bliver en sjov, smuk, farverig og musikalsk aften. Og forhåbentlig bliver vores fest til en ny, stor tilbagevendende Sankt Hans-begivenhed for københavnerne”, siger Nana Jacobi.

Det koster 190 kroner at deltage ved koncerterne med de fem artister. (Billetter her). Resten af midsommerfesten, som foregår udendørs, er gratis (fb-event her)

OM HUN SOLO: Musikfællesskabet HUN SOLO blev dannet i 2016 og har siden da kæmpet for bedre vilkår for kvinder og nonbinære i den danske musikbranche ved blandt andet at arrangere koncerter og udgive musik med kvindelige og nonbinære kunstnere. Gennem tiden har HUN SOLO haft mere end 110 kunstnere med på scenen, turneret landet rundt (blandt andet Roskilde Festival, SmukFest og Spot Festival), spillet koncerter i Pakistan, på Færøerne og i Grønland, samt vundet flere priser. HUN SOLO vandt i 2020 GAFFAs ‘Tak Rock Prisen’, som gives til “en aktør, som har ydet en ekstraordinær indsats for dansk musik”.
Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »