Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Hvordan går det med hushandlerne?

sandkaj11. marts 2020 blev Danmark lukket ned, og det har haft store konsekvenser for stort set alle områder af landet. Men hvad med ejendomsmæglernes ukuelige optimisme? Kan de bevare håbet, eller er ejendomssalget i Nordhavn gået i stå?

 

 

 

 

 

 

 

michaelMichael Thuesen, partner, EDC Østerbro: ”Vores største udfordring er,  at vi ikke har nok på hylderne”

Hvilken påvirkning har Corona-krisen haft på salget?
Fra august sidste år og frem til Mette Frederiksen lukkede landet ned i marts, har markedet buldret derudaf. Faktisk er vores største udfordring lige nu, at vi ikke har nok på hylderne, fordi der er blevet solgt så meget. Udbuddet er faldet med en tredjedel siden sidste sommer, fordi vi har solgt så meget. Så da Corona-krisen startede, var udbuddet bare lavt. Lige nu har vi kun en enkelt til salg, og det er en mindre lejlighed på Sundkaj. Det eneste, vi kan mærke, er, at der er en begyndende nervøsitet blandt køberne.  


Hvordan ser priserne ud?
Vi har i lang tid oplevet stigende priser, men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det også var tilfældet efter Corona, for lige nu ser vi blot en stilstand i priserne.

Hvilket type sælger I lige nu?
Vi har efterspørgsel over hele linjen. Jeg sad her også under finanskrisen, hvor vi ikke kunne sælge de dyre boliger, men lige nu har vi solgt en til 12 millioner på Østerbro, s
å vi kan faktisk sælge det hele.


Lars Heede-Ørsted, Indehaver, Home Nordhavn: 
Omsætning er fin i forhold til mange andres.

larsHvilken påvirkning har Corona haft på salget?
Det går faktisk fint. I Hoe har vi sendt nogle medarbejdere hjem, så økonomien kunne hænge sammen. Vi er selvfølgeligt gået tilbage i april, men vores omsætning er fin i forhold til mange andre områder af erhvervslivet, som er ramt. Vi plejer at sælge otte-ti lejligheder om måneden i Nordhavn, men i april var det fire, og lige nu ser denne måned ud til at blive seks. Vi har holdt åbent under hele Corona-krisen, og jeg tror også, vores beliggenhed på Sandkaj har betydet meget. 

Hvordan ser det ud med priserne?
Nogle siger, at vi skal regne med en prisnedgang på 10 procent efter Corona, men vi tror højst på, det bliver 1-4 procent i Nordhavn.

Hvilket type sælger I lige nu?
De fleste af vores kunder bor i Nordhavn i forvejen og søger noget andet i området. Andre kommer fra hele Storkøbenhavn, og de efterlyser en ny bolig, lavenergi og gerne en havudsigt, hvis pengene rækker til det. 

Lasse Lemche, indehaver, Realmæglerne Nordhavn: ”Nordhavn bliver ikke så hårdt ramt”

lasseHvilken påvirkning har Corona haft på salget?
Effekten af Corona har ikke ramt boligmarkedet i Nordhavn, og det er svært at sige nu hvilke konsekvenser, det får på længere sigt. Lige nu er der fin aktivitet på boligmarkedet i Nordhavn, men Corona-situationen er naturligvis noget, der bliver diskuteret indgående med både købere og sælgere. Vi har holdt vores budgetter i marts og april, men jeg tør ikke spå om maj. Heldigvis har vi stadig en lav rente, som holder hånden under boligmarkedet, og køberne i Nordhavn er som regel ude efter en længere investering, for jeg vil sige, at man skal tænke sig grundigt om, hvis man bare er på markedet efter en lejlighed i to år. Men generelt hører du ingen dundertale fra mig endnu. Salget går fint, og så sent som i mandags fik vi tre nye boliger til salg, og den ene forventer vi at sælge i denne uge, for der var flot besøg til åbent hus i søndags.

Hvordan ser priserne ud?
Jeg tror ikke, priserne bliver så påvirkede i Nordhavn, som de gør i resten af København. Jeg har godt hørt nogle spå om et prisfald på otte eller 12 procent, men fordi Nordhavn er et særligt område, tror jeg ikke, det bliver ramt så hårdt, fordi dem, der køber bolig i Nordhavn, ikke bliver ramt så hårdt af en eventuel krise. 

Hvilket type sælger I lige nu?
Alle lejligheder i alle størrelser, men der er stor efterspørgsel på lejligheder, der kan rumme en familie på to voksne og to børn. De er ude efter en lejlighed med tre eller fire værelser, som kan købes med to økonomier, det vil sige mellem fem og seks millioner kroner. Den slags kan vi især sælge lige nu.

 

Close