Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Istid åbner vintercafé i Nordhavn

istidDet er ikke kun om sommeren, det er istid. Det mener de to kvinder bag Istid på Göteborg Plads. De har nu varme retter på menuen.

De to is-kvinder Anniken og Nina har kun prøvet at drive isbutik om sommeren. Det foregår i Jægersborggade, hvor de gennem fem år har drevet Istid. Men da de i sommer flyttede ind i Nordhavn, var det under løfte om, at de også ville holde åbent om vinteren.

Derfor har de nu udvidet menukortet, så der også er chili sin carne, græskarsuppe og corn chowder på menuen.

Nitrogenfrossen feta-sne
Men når man er to nitrogennørder, som til dagligt laver is ved at overhælde flydende is-base med flydende nitrogen, så den bliver cremet og fast i konsistensen, laver man ikke bare en kedelig græskarsuppe. Nææ, græskarsuppen hos Istid er monteret med en sky af nitrogenfrosset kokosmælk og overstrøet med græskarkerner og basilikum. Chili sin carne har fået en top af nitrogenfrossen feta-sne, og frosne popcorn har – naturligvis – også fundet vej til cafeens vintermenu.
”Vi har prøvet at finde et koncept, der passer til os. Vi laver is af flydende nitrogen, og i vores vinterkøkken vil vi gerne blande det varme og det kolde,” siger Anniken Sand og henviser til stedets vinterdessert, baked alaska, hvor den kolde is får selskab af varm marengs på toppen.

Kaospiloter skærer ingen hjørner
Begge kvinder er 34 år og uddannet kaospiloter. De har ingen hverken kokkeuddannelse eller designbaggrund, men det hele får de hjælp til. Blandt andet til vintermenukortet, som en tysk kok har givet dem input til.
Ved siden af det hele laver de events og catering, hvilket de håber, der kommer mere af i Nordhavn, hvor vinteren i en isbutik er noget stille. Det skyldes også, at folk lige skal have øjnene op for nitrogen-isens kvaliteter.
”Der er mange, der kommer her med børn, fordi det er en visuel oplevelse. Men vi vil gerne forklare de lokale, at vi er mere end det. Vi laver alt fra bunden, og vi skærer ingen hjørner,” siger Nina Berg.

Close