Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
andreas petersen verdens skove 2020

Ja tak til Naturpark med naturen i centrum

København mangler faciliteter til idræt i et helt ekstremt omfang. Det er rent ud sagt bedrøveligt, at vor kommune landede på en sidsteplads i en stor undersøgelse af forholdene for idræt i landets kommuner.

Spørgsmålet er derfor ikke, om vi skal prioritere idrætten i København. Det skal vi. Spørgsmålet er, hvordan vi bedst gør det. Idrætsfaciliteter er nemlig ikke det eneste vi mangler i København.

Vi mangler også grønne områder til glæde for byens borgere og en voksende befolkning. Grønne arealer og bynatur giver byen værdi, og gør den værd at leve i. 

Derfor udløser næsten ethvert indgreb eller beskæring af grønne arealer i vor by voldsom polemik.

Natur og rekreation er ikke i sig selv modsætninger. Misforstå mig ikke, jeg er absolut fortaler for, at Naturpark Nordhavn rummer plads til både rekreation og natur. Risikoen er at tro, at vi kan bruge en naturpark til at løse byens idrætsproblemer. 

En naturpark kan rumme noget idræt. 

Men den kan ikke være en ren idrætspark, uden at betegnelsen naturpark mister al mening. Og idrætten må passes ind i naturen, ikke omvendt.

Biodiversitet og vild natur er på alles læber, men varieret og biodiversitetsrig natur kræver plads. 

Plads betyder store, sammenhængende områder, ikke små, isolerede frimærker med klat-natur.

Naturpark Nordhavn er en unik mulighed for at sætte biodiversiteten og den vilde, danske natur i fokus ved at skabe et stort sammenhængende naturområde. Den mulighed bør vi ikke lade gå til spilde.

LÆS: Nordhavn har brug for en ny Fælledpark

Close

Translate »