Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Jytte Loehr udgiver ny kunstbog

jytteNordhavns egen billedkunstner Jytte Loehr er klar med endnu en bog om sit arbejde med kunsten.

Hun har været her, siden dengang siloer var siloer, og der ikke var andet imellem hendes hus og Øresund end grus, græs og en fiskekutter.
I dag bor Jytte Loehr flot i det, der tidligere var hendes atelier på i Nordisk Film bygningen i Bilbaogade.

Jytte Loehrs nye bog handler om de mange eventyr, hun har oplevet i verden med sin kunst.
Blandt andet hvordan hun i det hele taget blev kunstner på fuld tid.
”Jeg sad og kedede mig på et job som korrespondent i Bruxelles, og ved siden af lavede jeg en masse kreativt og drømte om at lære italiensk i Firenze,” husker den i dag 76-årge Jytte Loehr.

Men Udenrigsministeriet ville ikke give Jytte fri til at lære italiensk.
”Jeg sagde op og søgte i stedet for ind på Akademiet i Bruxelles. Fra da af har jeg gjort, hvad jeg ville. Og siden da har jeg malet som en gal,” siger Jytte Loehr, og viser vej ind på sit farverige atelier, som hun deler med sin mand og kollega, Jean-Marc Lafon.

Til dagligt står hun her og laver sine billeder, der beskrives som ”lyrisk ekspressionisme”. Selv sætter Jytte Loehr ikke den slags mærkater på sin kunst, og hvis et af hendes billeder ligger i vejen på gulvet, får det et kærligt spark hen i et hjørne.
”Det kan de godt lide,” siger hun og kigger smilende efter billedet.
Hun lever af salg fra udstillinger, til private og udsmykninger. I disse dage lukker hende seneste udstilling på Galleri Syd i Nykøbing Falster, men bogen, ‘Maleri Magi’, er på gaden. Den kan købes hos hende selv, indtil den kommer i handlen. Den indeholder mange flere historier fra hendes liv, og billederne har også fået god plads på siderne.
”Jeg er så glad for, at de sagde nej til at jeg måtte tage det italienskkursus. Jeg har takket Udenrigsministeriet sidenhen i tankerne,” siger Jytte Loehr

De har set Nordhavns forvandling fra første række

Close

Translate »