Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kæmpevindmøller kan snurre ‘rimelig snart’

Københavns Kommune har godkendt Aflandshage Vindmøllepark som allerede fra 2026 kan levere strøm til omkring 300.000 husstandes forbrug. Aflandshage Vindmøllepark kommer til at ligge midt ude i Køge Bugt – og vil bestå af 26 havvindmøller med en effekt på 11 MW hver.

Det betyder at parkens kapacitet bliver seks gange større end vindmølleparken på Middelgrunden.

De 220 meter høje vindmøller er bestilt hos vindmølleproducenten Siemens Gamesa, og anlægget af havvindmølleparken kan sket relativt hurtigt. Havbundsundersøgelserne i Øresund er allerede i gang, så anlægsarbejdet af vindmølleparken kan begynde i 2025. Aflandshage Vindmøllepark kan være i fuld drift i 2026.

“Vi har brug for enormt meget strøm til den grønne omstilling. Vi skal ikke bare erstatte den sorte strøm med vedvarende energi, vi skal også bruge meget mere strøm. Til varmeproduktion, til landtransport, til landstrøm til skibe og til fremtidens brændstof til både fly og skibe. Det er jeg glad for, at vi nu kan bidrage til i København”, udtaler teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

HOFOR er bygherre og operatør af vindmølleparken Aflandshage, som bliver det største af HOFORS sol- og vindprojekter.

Vindmøllefundamenterne skal etableres på havbunden. Denne løsning vurderes at give optimale betingelse i forhold til at skabe et kunstigt stenrev omkring møllerne – til gavn for havbiologien i Øresund og Køge Bugt.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close