Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kajakklubben mangler plads til kajakkerne

I tre år har Nordhavn haft sin helt egen kajakklub, og medlemmerne er strømmet til. Men hvor skal alle kajakkerne ligge?

Det kunne være endt som hønen og ægget, for i starten kunne Kajakklubben Nordhavn ikke få nogen medlemmer, fordi den ikke havde nogen kajakker. Men der var ingen kajakker, fordi der ikke var nogen medlemmer til at betale kontingent. Alt det er heldigvis historie i dag tre år senere, hvor klubben trives i bedste velgående med sine nu 240 medlemmer. I spidsen står Thomas Bonde, som indrømmer blankt, at han ikke har meget erfaring med at ro kajak.
“Jeg havde faktisk aldrig siddet i en kajak, da jeg startede klubben”, siger han med et grin da Nordhavn Avis møder ham en lørdag formiddag på Original Coffee.
Men han havde sejlet meget, og så ville han gerne være med til at “bygge noget op i Nordhavn”, som han siger.
“Det blev en kajakklub, hvilket der sådan set allerede fandtes én af i forvejen, for Svanen var der jo.
Men vi vil gerne fokusere endnu bredere og også have børn med og lave stand-up-paddleboard-træning. Faktisk vil vi gerne være en klub for alt, der har med vandet at gøre”, siger han.

Plads til låns
Til dagligt sidder Thomas Bonde i et finansieringsselskab, men i fritiden har han nu kastet sig over kajakken, som han hurtigt er blevet god til. Derudover bruger han meget tid på at finde ud af noget så lavpraktisk, som hvor klubbens kajakker skal ligge og hvile sig, når de ikke er i vandet.
“Lige nu har vi lånt lidt plads herude på spidsen”, siger han og peger hen på sejlklubbernes grønne containere for enden af Sandkaj, hvor et par af klubbens kajakker ligger.
Men det er ikke nok, for ideelt set har en kajakklub én kajak pr. fire medlemmer, og med lidt hurtigt hovedregning kommer man hurtigt frem til, at der ikke er nok kajakker i Nordhavn-klubben.
Og så er vi tilbage til hønen og ægget.
“Antallet af medlemmer er styret af antallet af kajakker og det er igen styret af opbevaringsmulighederne. Det er faktisk opbevaringsproblemet, jeg bruger mest tid på”, siger han.
Alligevel håber han, at medlemmerne vil blive ved med at komme ind i klubben, for i modsætning til så mange andre klubber, er der intet medlemsstop i Nordhavn. Og om alt går vel, er der et flydende klubhus til sommer i havnebassinet.

“Antallet af medlemmer er styret af antallet af kajakker og det er igen styret af opbevaringsmulighederne. Det er faktisk opbevaringsproblemet, jeg bruger mest tid på”, siger Thomas Bonde (Fotos: Marie Varming).

På kursus
Når man melder sig ind i Kajakklub Nordhavn, får man et weekendkursus, som er obligatorisk, medmindre man allerede er rutineret og certificeret, og det er klubbens egne instruktører, der sørger for, at alle nye medlemmer er i stand til at redde sig op af vandet, hvis det går galt.
“Men vi vil også gerne have mange andre kurser i for eksempel teknik, og hvordan man laver en grønlændervending”, siger Thomas Bonde.
Selv underviser han i stand-up-paddleboard for børn, for han vil meget gerne have både børn og deres forældre ind i klubben.
Men der er også plads til mange andre typer medlemmer.
“Vi har surfskikajak til de mere actionprægede typer, og så har vi også nogle damer, som kommer og tager en tur i kajakkerne engang om måneden og ror ud til den lille havfrue og tilbage igen og har en alle tiders tur ud af det”.

Kajakklubben Nordhavn
Antwerpengade 13, 1.6
www.kajaknordhavn.dk
kajaknordhavn@gmail.com

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »