Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
sundmolen klubiensvej L1020210

Kanalarbejde kommer til at støje

Mandag 7. marts går arbejdet i gang med at etablere betonkonstruktionen til broen ved Klubiensvej over den kommende kanal gennem Sundmolen.

Arbejdet forventes at vare i ca. fem uger, og en del af arbejdet bliver støjende og ‘kan forekomme generende’, varsler By & Havn.

Kanalen midt på Sundmolen skal krydse tværs igennem Sundmolen og have tre broer. Broen ved Orientkaj er færdig, og kanalens vægge et støbt i årets første uge. Nu skal skal konstruktionen til den kommende bro midt på Sundmolen etableres.

Arbejdet er planlagt til at gå i gang mandag den 7. marts 2022 og vil vare i ca. 5 uger. Det vil blive udført mellem kl. 8.00-17.00 på hverdage. Konstruktionen består bl.a. af såkaldte sekantpæle, der stabiliserer og bærer broen, og som bores lodret ned i jorden. Dette arbejde kan give både støv og støj, oplyser By & Havn. Byggepladsen kommer til at ligge mellem pakhusene og vil ikke påvirke den øst-vest gående trafik på Orientkaj. 

Anlægsarbejdet fortsætter indtil sommer, men vil ikke støve og støje i samme grad som i de næste fem uger. Hen over sommeren bliver arealet offentligt tilgængeligt, men til efteråret skal det bruges til byggeplads for Pakhus 53, som skal renoveres. Først derefter bliver kanalen alagt færdigt, og vandet lukket ind.

Sådan opføres kanalen
• Væggene til kanalen etableres ved at hamre spunsvægge ned i jorden. Dér, hvor der skal etableres en bro, sættes der desuden sekantpæle, der kan stabilisere og bære broen.
• Der graves ud imellem væggene, hvor der i fremtiden skal være vand. For at væggene ikke skrider, når jorden imellem dem fjernes, sættes store metalrør som afstivning mellem væggene. Det kan man se et eksempel på ved indkørslen til Sundmolen.
• Når der er udgravet, støbes en betonbund i bunden af kanalerne ved Sundmolen for at stabilisere konstruktionen og sikre spunsvæggene mod at skride ud. Ovenpå betonen lægges et lag med en blanding af grus og ler, så der bl.a. skabes bedre levevilkår for dyre- og planteliv.
• Herefter kan vandet lukkes ind. Først når vandet lukkes ind, fjernes de tværliggende metalrør, og trykket fra vandet er herefter med til at holde væggene på plads.

sundmolen kanal 1717

Close

Translate »