Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

kanonhusetSom den anden by nogensinde bliver København i 2023 ‘UNESCO World Capital of Architecture’. En arkitekturkongres med 10-15 tusinde gæster kommer til byden, og samtidig vil et internationalt og arkitekturinteresseret publikum komme til events og udstillinger året igennem.

World Capital of Architecture er en ny titel, som UNESCO tilbyder den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, som holdes i København i juli 2023. Kongressen bliver et klimaks for året som arkitekturhovedstad, med 10-15.000 forventede deltagere Men også resten af året vil der være fokus på arkitekturen. Allerede i år vil Teknik- og miljøforvaltningen invitere institutioner, virksomheder og københavnere til at indgå i en ‘partnerskabsdialog’, som skal munde ud i konkrete udstillinger, events og andre arrangementer.

Det er Københavns Kommune, Arkitektforeningen og Wonderful Copenhagen som i samarbejde har fået World Capital of Architecture til København.

Københavns Kommunes Økonomiudvalg har 5. maj 2020 afsat 6,5 millioner kroner fra Københavns Kommunes Megaeventpulje til arkitekturåret.

Rio de Janeiro i Brasilien er i år den første ‘World Capital of Architecture’. 

Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen siger: ”Vi glæder os rigtig meget til, at Danmarks hovedstad bliver World Capital of Architecture i 2023. Vi ser frem til at bruge det aktivt til at eksponere byen internationalt og ikke mindst til at byde de forventede op mod 15.000 deltagere ved UIA’s verdenskongres velkommen til København. Det her er et rigtig godt eksempel på et stærkt samarbejde, og på hvordan de internationale videnkongresser både skaber stor omsætning på destinationen og samtidig kan bane vejen for nye platforme, hvor vores hovedstad kan gøre sig globalt gældende inden for en absolut styrkeposition, nemlig arkitektur.”

Arkitektforeningens formand, Johnny Svendborg, udtaler: ”Arkitektur er ikke bare skønne bygninger og kulturmiljøer, men en konkret forudsætning for at løse udfordringer med social sammenhængskraft, klimaforandringer og et sundt liv. København er på mange måder et forbillede på en by, hvor nyskabende løsninger går hånd i hånd med høj arkitektonisk kvalitet. Titlen som World Capital of Architecture i 2023 er en fantastisk anledning til at skabe en åben diskussion om arkitekturen og rammerne for det gode liv. Tillykke til København, jeg glæder mig!”

Stadsarkitekt roser Nordhavn

Stjernearkitekt svarer igen på markant kritik

Til debat om æstetik og byliv 

Close