De to storbyer København og São Paulo i Brasilien skal blandt andet samarbejde om skybrudssikring og energieffektivitet i offentlige bygninger.
Foto: Edifício Altino Arantes By Webysther Nunes. Wikimedia
São Paulo oplever flere og mere ekstreme skybrud end tidligere. Med udgangspunkt i Københavns erfaringer på området skal byerne derfor samarbejde om at forbedre skybrudssikringen og regnvandshåndteringen i São Paulo, bl.a. gennem naturbaserede løsninger. Sammen vil byerne også kigge på udviklingen af offentlige advarselssystemer i tilfælde af ekstremt vejr.
København vil også dele ud af sine erfaringer med at reducere energiforbruget i de offentlige bygninger. São Paulo oplever nemlig udfordringer med at tilpasse energiforbruget i sine bygninger til det omskiftelige klima. Det hænger sammen med, at arbejdet med energioptimering er decentralt organiseret i São Paulo. Sådan er det ikke i København, og derfor vil kommunen bl.a. dele ud af sine erfaringer med en mere centraliseret tilgang til energioptimering.
São Paulo er også i gang med at se på sin håndtering af bioaffald og er derfor interesseret i at lære mere om Københavns tilgang til bioaffald og biogas. Det fjerde og sidste spor i samarbejdsaftalen har fokus på grønne jobs, og hvordan byerne kan understøtte, at både arbejdsgivere og medarbejdere er rustede til den grønne omstilling.
”Via samarbejdet med São Paulo får vi mulighed for at bidrage til at løse en klimaudfordring, vi også arbejder med herhjemme – nemlig skybrudssikring. Jeg er stolt af, at vi kan bringe vores klimaindsatser ud til en af verdens allerstørste byer, og at indsatserne på den måde også får betydning internationalt,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).
Samarbejdet med São Paulo sker under Udenrigsministeriets ordning for strategisk sektorsamarbejde. Derudover er begge byer med i det internationale bynetværk C40, og C40 vil også bidrage med videndeling i projektet.
Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve