Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
krydstogt cmp

København kåret som Europas førende krydstogthavn

Ved en ceremoni i Berlin 6. marts blev Københavns Havn kåret som Europas førende krydstogthavn 2024 af World Travel Awards.

København har vundet prisen som Europas førende krydstogthavn i 2008, 2010, 2011, 2012 og altså nu igen i 2024. Prisen blev modtaget i Berlin af Luis de Carvalho, Commercial Cruise Director for Copenhagen Malmö Port (CMP).

Dommerne fremhæver, at “København er rig på kultur og sammenfletter historie med modernisme; En by, der fremviser slående arkitektur og kan prale af en gastronomisk scene i verdensklasse, alt sammen understreget af et stærkt engagement i forhold til bæredygtighed”.

”Det her er lige, hvad vi har brug for, når vi er rundt i verden for at sælge Danmark som krydstogtdestination. Ikke mindst i en tid, hvor vi arbejder målrettet på at få flere – særligt de amerikanske krydstogtrederier – til at komme tilbage til København og Østersøregionen. Denne pris er med til at fortælle, at der er så meget andet og mere at opleve i vores hovedstad København,” udtaler Klaus Bondam, direktør for krydstogtturisme i Wonderful Copenhagen, hvor netværket for den danske krydstogtbranche, CruiseCopenhagen, er forankret.

CMP har tre terminaler i København: Oceankaj, Langeliniekaj og Nordre Toldbod. Havnen er strategisk placeret som port til Østersøen samt til Norden/Nordatlanten. Desuden har byen en godt forbundet international lufthavn, og det giver kydstogtsoperatørerne fleksible turn-around-faciliteter til passagerskift.

I 2023 ankom over 750.000 krydtogtgæster på næsten 300 krydstogtskibe. Der forventes et lignende antal i 2024. I år vil 10 skibe anløbe København for første gang, herunder bl.a. Queen Anne, Mein Schiff 7, Ocean Albatross, Azamara Onward og Villa Vey Odyssey.

World Travel Awards blev etableret i 1993 med henblik på at anerkende, belønne og hylde ekspertise og professionalisme på tværs af alle nøglesektorer inden for rejse-, turisme- og hotelbranchen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »