Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Københavnerbænk på skråplan

elseHvad er der lige sket i højsommerheden for By & Havn? Har de fået hedeslag eller er de gået totalt sukkerkolde? De har i hvert fald i juli måned i Århusgadekvarteret tankeløst strøet om sig med kostbare Københavnerbænke.

Se engang denne (Foto A) totalt malplacerede bænk ved Göteborg Plads. Dels er den ikke i vater, og dels er den sat klos op ad restaurant BarUno, som i starten oven i købet havde placeret et af deres langborde foran den. Bænken er placeret med ryggen tæt på restauranten og indbyder ikke til hvileplads for almindelige besøgende uden pizzabehov.
Københavns Kommune ønskede i sin tid, at de mange nye, forskellige bydele hver især skulle have deres inventarudtryk. By og Havns afdeling for Planlægning og Arkitektur har til Århusgadekvarterets gadeplan valgt at blande træer og lave planter med cortenstål (rustent jern), brosten, beton og ubehandlet træ.

koebenhavnerbaenkFoto A.I Nordhavns offentlige rum består gadeinventaret således af plantekasser, affaldsspande og lamper, som er rustfarvede, og de mange bænkeplinter har naturfarve.
Her i juli måned er det derfor overraskende, at planløsheden har regeret med opsættelsen af ca. 20 klassiske Københavnerbænke.

Bevares, den grønmalede støbejernsbænk er god at sidde på, den er historisk og smuk, men det er synd og skam og spild af penge, at bænkene åbenbart er fordelt efter tilfældighedernes princip. Bænkene burde være integreret meget mere følsomt i områdets øvrige gadeinventar og arkitektur.

 

På hjørnet af Antwerpengade/Bilbaogade, ud for den populære legeplads Legehavet (Foto B), er der placeret en bænk på det smalle fortov bag de mange siddepladser ud mod legepladsen.

Disse endda med ryglæn i både stål og naturtræ. Bænken står isoleret bagved under ejendommens vinduer og burde i det mindste være placeret, så den flugtede med legepladsens stakit. 

koebenhavnerbaenkFoto B.Jeg undrer mig ligeledes over, hvad Københavnerbænken dog laver på Tingstedet (Foto C) med ryggen til pladsen og siden til skulpturen? Der er masser af siddeplinter rundt om den fantastiske Nordhavn Pil af vores lokale billedkunstner Inge-Lise Koefoed. Bænken virker totalt malplaceret og er ligesom droppet tilfældigt ned på pladsen.
koebenhavnerbaenkFoto C.Den kunne i stedet være placeret tættere på Kalkbrænderihavnsgade med front mod Tingstedet, hvor der både er grønt og en skulptur, hvis pil optimistisk peger mod Nordhavn.

PS: På Århusgadekvarterets FB side er Københavnerbænkene også blevet drøftet. En del mener at de er integreret planløst i området, mens andre foretrækker lidt planløshed i Nordhavns målrettede arkitektur.
Men der er nu ikke meget nydelsesværdi i mange af de dyre og ikoniske bænkes placering.

Close

Translate »