Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kom og brug din poetiske og demokratiske lyse stemme!

Af Præst Louise Sihm Knudsen, Hans Egedes og Nordhavns Kirke

Så blev det for alvor forår: Lyset vælter pludselig ind, kommer gennem alle sprækker – lyse nætter er tilbage…

Herude i Nordhavn bebudes også forårets lysende komme. Det opleves, ses og mærkes særligt i solens spejling i vandet. En skvulpende forårsreflektion; Der nynner med på havets melodi ,– mens vi lytter bølger: En forårsnatte blå magi. 

Jo, – det er nordhavnspoesi på første balkon. Midtfor. 

Livsbekræftende. Glædesfuldt. Som en lysegrøn skabelseshymne. I dur. Der lige så langsomt vokser og blomstrer – og gror.

Det er naturens orden. 

Men vores egen grokraft kan vi også give en gang sphagnum. Ved at lægge kræfter i noget. Vise engagement og se det gro og spire. Som en spejling af en skabelses morgen.

Ligefor ligger en lille grøn oase, – som kalder på, at nogle vil vande den. Og dens navn er: kirke: Den danske Folkekirke. Folkets – vores kirke. Og i Nordhavn med Danmarks første tiny church – inden længe. 

Med kirken som meningsgivende ramme for tradition og nærvær, er den ikke kun mursten og bygning, – men også levende stene. Både ved de kirkelige handlinger og i hverdagen.

Her går demokrati og poesi hånd i hånd.

Og i år skal der så være valg til menighedsrådene. Og heri ligger rigtig mange spændende opgaver. 

Alle, der har tid og lyst, kan stille op og blive en lokal stemme til kirken af i dag. Være med til at sætte sit præg på Danmarks og Nordhavns mest lokale demokrati – menighedsrådet. Være med til at lægge stemme til hvad kirken skal de næste 4 år. Være del af en frivillig tænketank, som kan være med til at få aktiviteter til at gro, – helt som var det et billede på foråret.

Der holdes offentligt orienteringsmøde den 14. maj kl. 18 -19 i Hans Egedes kirke i Vardegade 17. Her vil nuværende menighedsrådsmedlemmer fortælle om arbejdet og opgaverne. Den 17. september afholdes selve valgforsamlingen, hvor alle i sognet kan stemme.

Og der er i den grad brug for Nordhavnsstemmer. 

Med vores tiny church skydes nemlig et skabelses-projekt i gang, som ikke har set sin lige før i Danmark. Og det er i sig selv en fantastisk udfordring og skøn opgave. For hvad vil det overhovedet sige at være kirke i dag? Bygge fællesskaber? Mødes i nærvær og lukke lyset ind,  – også –  og selv – når livet kaster kulsort mørke og gråtonede skyggesider ind over os? Og måske netop da – kan rumme det hele. Os alle. 

Mød derfor gerne op og hør mere om arbejdet i menighedsrådet. Alle er velkomne. 

Kort fortalt er det menighedsrådet, der sætter retningen for kirkens arbejde. Og opgaverne spænder bredt – og berører alt lige fra arbejdsgiveransvar og budgetstyring til bygningsansvar og kirkens sociale arbejde. Arbejdet kan være en god læreplads i kommunikation og debat, ledelse og samarbejde, økonomistyring og sagsbehandling – i kirkens maskinrum – og så selvfølgelig i det kirkelige liv – også i alle kirkehverdagsdagene.

I det forårslys – handler det om at være med til at skabe de bedste vilkår for alle i sognet, tale fællesskabet og næstekærligheden op – gøre en aktiv indsats i det lokale demokrati til gavn for den lokale kirke – også den nye tiny church, der kommer herude i Nordhavn. 

Alle stemmer er vigtige. Så kom derfor og brug den – i demokratiets, poesiens, kunstens, musikkens  – medmenneskets og livets håbefulde og forårsgrønne navn.  

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »