Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
hofor fjernkoeling svmoelleholm view

Kontorkæmper skal have fjernkøling

HOFOR skal levere fjern-køling til  AP Pensions store kontorblokke på Svanemølleholmen. Flere og flere storkunder vil have køling med koldt havvand.

Forsyningselskbet HOFOR begyndte at sælge fjernkøling til kontordomiciler mv. i 2010 på Kongens Nytorv, hvor Sydbank var den første kunde. Med aftalen på Svanemølleholm har selsiabet rundet fjernkølingskunde nr. 100.

Fjernkølingsteknologien er en teknologi, der minder om fjernvarme, bare omvendt. Via rør under jorden pumpes der koldt havvand ud til kunderne. Fjernkøling bruger mindre energi, og sparer kvadratmetre på tage og i kældre, hvor de  traditionelle køleanlæg normalt ville stå. Ulempen – i hvert fald for naboer og trafikanter – er at der skal nedgraves nye fjernkølingsrør helt ud til kunderne. 

Indtil nu er der nedlagt 25 kilometer fjernkølingsrør under jorden i København. Blandt andet til flere af byens hoteller, Magasin, Rigshospitalet og Danske Banks nye hovedsæde på Posthusgrunden.

fjernkoeling hofor roer 83-i-1-løsning
I Nordhavn forsøger HOFOR at være på forkant med efterspørgslen. Ved den kommende Kranparken på Svanemølleholmen er selskabet i gang med at bygge en ny energicentral. Her samles tre forsyningsområder under samme tag. En spildevandspumpestation, en varmepumpe og en fjernkølingscentral.

“På den måde er HOFOR med til at samtænke forsyningsløsningerne, samtidig med at løsningen er ganske pladsbesparende i en by, hvor der er kamp om pladsen og stor interesse for de grønne forsyningsløsninger,” siger siger chef for Fjernkøling i HOFOR, Jakob Thanning.

Close

Translate »