Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kort Nyt – badevandskvalitet,

Varslingssystemet, som fortæller om badevandets kvalitet i havnen, skal nu være digitalt. Det betyder bl.a. at badestederne kan åbnes syv timer efter systemet har sagt god for badning – mod 12 timer i dag.

Ændringerne i varslingssystemet for badevand kommerogså til at betyde, at kommunen kan oprette flere badesteder, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen. Systemet blver nemlig fuldt digitalt og mere præcist. Derfor kan man reducere den nuværende sikkerhedsafstand mellem klokaler der udleder overløbsvand og badesteder fra 200 meter til 180 meter. Det digitale system betyder også at de nuværende badevandsvagter blier overflødige. Det nuværende varslingssystem er snart 20 år gammelt, og det er afhængigt af at badevandsvagter kontorllerer vandkvaliteten løbende. Men med i alt 13 badesteder i Københavns Havn, og flere på vej, er varslingssystemet ved at være forældet.

Det nye digitale varslingssystem for badevand betyder, at der nemmere kan oprettes flere badesteder. Det nye system er ifølge forvaltningen mere sikkert, da det er væsentligt hurtigere, mere stabilt og har opdaterede data om overløb fra kloaker. Derfor er det ikke nødvendigt at have badevandsvagter, som kommer ud og sætter flag op ved badestederne. 
Endnu en forbedring er, at badestederne kan åbnes 7 timer efter at systemet har sagt god for badning – mod 12 timer i dag

Friluftsrådet uddeler 17 millioner 
Der udloddes nu penge fra Friluftsrådet til projekter, der kan få flere ud i naturen, få flere til at fordybe sig i naturen, eller flere til at være sammen i naturen. Der uddeles i alt 17 millioner kroner fordelt på tre puljer, og ansøgningsfristen er 1. september 2021. Pengene kan f.eks. gå til at lave nye vandrestier eller shelterpladser. Arrangere gå-hold i naturen. lave bål- og aktivitetshytter. Eller til kajakker, SUP-boards og skolehaver. 
Puljerne er opddelt i tre temaer. Det ene hedder Flere ud i naturen, og her kan der søges om tilskud til forskellige fysiske tiltag eller oplysningsmaterialer. Det andet tema er Fordybelse i naturen. Her kan man søge om støtte til projekter, der giver befolkningen en bedre forståelse af naturen via formidling og aktiviteter. Det tredje tema er Sammen i naturen. Midlerne i dette tema uddeles til projekter, der giver flere mennesker mulighed for at opleve et fællesskab med andre i naturen. Konkret kan det f.eks. være fælles havedyrkning, en madklub i naturen, opstart af en friluftsklub for unge eller naturforløb målrettet psykisk sårbare eller udsatte borgere. 
Læs mere på www.friluftsraadet.dk/tilskud-til-projekter

Bibliotekerne åbner – lidt mere
Fra onsdag 21. april åbner bibliotekerne for ophold på biblioteket, så det igen bliver muligt at finde bøger på reoler og bogudstillinger. Samtidig er det ved at være tid, hvis De skal aflevere bøger eller andre lån fra Københavns Biblioteker. Under corona har der været ‘gebyrfrihed’ men den udløber mandag 3. maj. Herefter vil gebyrer for overskridelse af lånetiden igen blive udmålt. Tidligere skulle man bestille tid for at aflevere bøger, men det behøver man ikke mere. Åbningstiderne på de lokale biblioteker kan findes på www.bibliotek.kk.dk/biblioteker. 

Hovedstaden går ned i risikoniveau for corona
Risikovurderingen af coronasmitten er blevet sænket i hovedstadsområdet. Den vurderes nu at være på niveau fire, mens den tidligere var på niveau fem, som var det højest mulige. Det viser en risikovurdering for uger 14 – sidste uge – fra covid-19-risikogruppen, som består af personer fra flere ministerier og styrelser. Vurderingen er dateret til 7. april og bygger på tal fra 29. marts til og med 4. april.

Close

Translate »