Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kort Nyt: Ib Spang Olsen, Ilder på færde, Frihedsmuseet, skrald og mere

Kort Nyt: Ib Spang Olsen maleri vedligeholdes i 10 år: Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune vil påtage sig at vedligeholde Ib Spang Olsen maleriet på muren foran gangtunnelen ved Nordhavn Station – indtil 2031.

Det var Østerbro Lokalråd, som i 2007 fik opsat maleriet, med hjælp fra ledige under Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Nu skal afdelingen for Historie & Kunst i Kultur- og Fritidsforvaltningen passe på maleriet, som blev renoveret og reddet fra nedslidning og graffittiovermaling sidste år.  Hvad der skal ske med maleriet efter de 10 år er ikke afklaret.

Hvor skal skraldet hen?
Nu kan De hjælpe Københavns Kommune med at finde ud af, hvilke placeringer der er mest egnede og brugervenlige, når der de kommende år skal opsættes 750 nye sorteringsanlæg for affald. Kommunen vil inden 2024 gerne have at 70% af husholdningsaffaldet bliver indsamlet, så det kan genanvendes. Det betyder at københavnerne skal genbruge tre gange så meget som de gør i dag. De nye ‘sorteringspunkter’består af en samling store rustfri kasser som skal placeres i gadeplan. Her kan man sortere sit affald i forskellige fraktioner. Østerbro Lokaludvalg vil have borgernes hjælp til at finde de steder, hvor anlæggene skal stå. På et kort kan man markere, hvor man ønsker dem placeret. 
www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk 

Nordhavn tager skraldet
Så er der igen-igen affaldsindsamling i Nordhavn søndag 9. maj. Og der er stadig masser af cigaretskodder, take-away emballage, mundbind og papkrus at samle op.
Det er Miljøpunkt Østerbro som inviterer, og de står klar ved Sandkaj med grabbere (også i børnestørrelse), poser, handsker og poseholdere til alle deltagere. Vi medbringer også magneter og reb, så vi kan gå på jagt efter undersøiske skatte i havnen, skriver Miljøpunktet. 
Efter indsamlingen er der kaffe og te på termokanden. Og en gratis sandwich til de første 25 deltagere. Tilmelding er ikke nødvendig.

Nordhavn Apotek fejrer 1 års fødselsdag
Nordhavn Apotek i Århusgade 134 ¨åbnede i slutningen af marts 2020, samtidigt med  åbningen af metroen til Nordhavn. Det blev som bekendt en stille åbning, da Danmark netop var lukket ned. 
“Men beboerne på Nordhavn og Østerbro har taget godt imod os. Vores afhentningsautomat har været en helt perfekt løsning under pandemien, ” fortæller apoteker Vural Kocak.
Kunderne kan afhente ordren hele døgnet – året rundt – også på helligdage. Der er også mulighed for hjemmelevering til døren. Udover apoteket i Nordhavn har Vural Kocak også outletapoteket.dk, og et fysisk outlet på Nordhavn Apotek. Her sælges produkter, der er ved at udløbe, restprodukter eller overlagerprodukter. 

Mink eller ilder set igen
En sort mink eller ilder er set af flere, både på Sandkaj og Kalkbrænderiløbskaj. Dyret var såret eller skadet, dens hale halvt afrevet. På Sandkaj løb dyret ned mellem stenene til højre for badezonen. 
Det er nok den, eller en af dens venner, der har spist kablerne i aktivitetshuset, så kloakpumpen og varmen gik, skriver en bruger. Nordhavn IF skriver, at der er tale om en ilder, ikke en mink. 
På Kalkbrænderiløbskaj løb dyret på stensætningen og så ikke godt ud, skriver observatøren på facebookgruppen ‘Alle os i 2150’. Nordhavn har tidligere haft en mink boende mellem stenene på Sandkaj. Den blev fanget i en fælde og afleveret til aflivning.

Bygningspræmie til metrostationer
Cityringens metrostationer – inklusive Nordhavn og Orientkaj stationer – har vundet en pris i Københavns Kommunes årlige Bygningsprmiering. Bedømmelsesudvalget har præmieret i alt otte af årets ti nominerede byggerier: Cityringens stationer, Frihedsmuseet, på Esplanaden, Træhus i Sydhavnen, Nørrebro Bibliotek, Københavns Museum, Sankt Joseph Seniorbofællesskab & Plejecenter, Enghaveparken inkl. Boderne samt Amager Bakke. Charlottetårn et på Østerbro var også nomineret, men fik ikke præmie.
Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet. www.kk.dk/bygningspraemiering.

Frihedsmuseet holder aftenåbnet 4. maj
Frihedsmuseet på Esplanaden fejrer befrielsesaftenen 4. maj med aftenåbent og gratis adgang for alle, som er født i ét af årene mellem 1940-1946. For at få en gratis billet skal man booke et tidsslot på Frihedsmuseets billetside.
I sommerferien vil museet tilbyde sine gæster en guidet tur i København. Bl.a. forbi Amalienborg, hvor der i 1944 var heftige kampe mellem det danske politi og tyske soldater. Byvandringen vil også give et indblik i, hvad der skete med de danske jøder, som ikke nåede at flygte under jødeforfølgelsen i 1943. 
Frihedsmuseet brændte ned i 2013 og genåbnede 3. juli sidste år i nye rammer under jorden ved Kastellet i København. På kun fem månederbesøgte 37.000det nye museum. Som kom medluningen på grund af corona, som varede til 21. april i år.
Vi er meget spændte på atter at kunne præsentere det nye museum. Det nåede jo kun at være åbent i fem måneder, men i den korte tid mærkede vi en meget stor interesse, siger museumschef Jens Carl Kirchmeier Andersen.

City Nature Challenge
Fra fredag den 30. april til mandag den 3. maj går det løs igen: Som den eneste by i Norden, deltager København i kortlægningen af storbyens vilde natur i den internationale konkurrence City Nature Challenge. Det er 2. gang København deltager i konkurrencen sammen med mere end 450 andre byer fra mere end 40 forskellige lande. Målet med City Nature Challenge er at registrere og kortlægge den vilde bynatur, og alle kan være med.
Der er natur overalt omkring os. Også i byen, og alle kan hjælpe til med af finde de mange spændende arter lige der, hvor de bor; i baggården, den lokale park eller i københavnernes egne haver, fortæller Jonas Colling Larsen, biolog og projektleder på Statens Naturhistoriske Museum, der står for den danske deltagelse i konkurrencen.  www.citynaturechallenge.org

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »