Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
stenalderboplads olegroen

Kort Nyt: Stenalderboplads her?

Kort Nyt: Stenalderboplads i Færgehavn  Nord? Kort Nyt: Stenalderboplads i Færgehavn  Nord? i Færgehavn  Nord? 

Ole Grøn, arkæolog og gæsteforsker på Københavns Universitet, har med et helt nyt apparat fundet tegn på en stor stenalderboplads, der ligger på havets bund i Kalkbrænderiløbet, lige vest for Færgehavn Nord. Han mener at bopladsen er omkring 8.000 år gammel og er på 80 gange 120 meter.
Apparatet udsender lydbølger, og apparatets sensorer kan genkende lydrefleksionen fra bearbejdet flint – altså stenøkser, pilespidse mv. Det skriver Berlingske Tidende.
Museumsinspektør Morten Johansen fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde er noget skeptisk over for Ole Grøns opsigtsvækkende påstand. Han har selv været med til arkæologiske undersøgelser ud for Svanemøllehavnen – i forbindelse med at der skal anlægges en tunnel ud til Nordhavn. Og der fandt man ikke nogen stenalderboplads. Men han vil dog ikke afvise, at der kan være en. for 10.000 år siden var Øresund kun en stor flod og Sjælland meget større end i dag. Der er tidligere fundet andre store stenalderbopladser i havet i Danmark. 
Ole Grøn mener at bopladsen ligger 2,5 meter under havbunden, og undersøgelserne på stedet gik kun én meter ned i havbunden. Så man skal bare grave dybere, mener han.

Workshop om grønnere gård, facade eller altan 
Nu kan De  få inspiration til mere grønt miljø og mere biodiversitet i boligforeningen. Det sker når Miljøpunkt Østerbro inviterer til gratis workshop torsdag 17. juni kl. 16.30 – 18.30. 
Planteskolegartner og naturformidler Anne Tange, ansat i Københavns Skolehaver og tidligere i TagTomat, fortæller om grønne facader, grønne tage, bivenlige blomsterenge, frodige altaner og andre grønne tiltag, som I med relativt få midler kan gå i gang med. Hun fortæller om plantevalg og biodiversitet, såvel som etablering, pasning og årshjul. 
Det er også muligt at få konkret rådgivning til projekter i ens egen gård eller facade. Medbring evt. skitser og fotos fra gårdrum, fortovshaver eller facader.
Workshoppen afholdes hos Danmarks Naturfredningsforening på Masnedøgade 20, 2100 København Ø. Der vil være kaffe, te og lidt sødt til ganen til alle deltagere. Det er gratis at deltage, men da der er begrænsede pladser, er tilmelding først til mølle. Tilmelding til louise@miljopunkt-osterbro.dk.
Workshoppen er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Københavns Kommunes nye pulje til borgerdrevne biodiversitetsprojekter. 

Bedre kontakt til forvaltning
Et nyt kontaktcenter i Teknik- og Miljøforvaltningen vil med længere åbningstider og hurtige svar gøre det nemmere for københavnere og erhvervsdrivende at komme i kontakt med forvaltningen og få hurtig hjælp. Bl.a. skal man straks kunne få en medarbejder i røret på nummeret 33 66 56 00. Her kan man f.eks. få vejledning til ansøgninger om at afholde et arrangement, etablere udvidet udeservering og søge om byggetilladelse. Man kan også anmelde generende støv og støj til kontaktcenteret, stille spørgsmål til vand og miljø og få status på sin byggesag. Kontaktcenteret er et led i Københavns Kommunes erhvervsstrategi og vil i første omgang være en indgang til områderne Miljø, Vand, Støj, Støv, Byggetilladelser, Udeservering og Arrangementer. Den fælles indgang til forvaltningen får også længere åbningstid. Københavnere og erhvervsliv kan fremover få hjælp alle hverdage mellem 9-16.

Der er 10 badesteder i havnen – og ikke flere
1. juni åbnede badesæsonen officielt i Københavns Havn. De tre bemandede havnebade blev bemandret og De Sjelende Havneværter stævnede ud i deres gummibåde for at vejlede i havnens brugere i god stil i havnen. Nogle af de situationer, havneværterne erfaringsmæssigt møder i sommervarmen, er udspring fra broer, badning uden for badestederne, motorbåde med for høj hastighed, grill på brandfarligt underlag m.m. 
Det er By & Havn som står for driften og sikkerheden i havnen, og i år vil der være ekstra fokus på at badning skal foregå i de tre havnebade og de syv badezoner, og ikke andre steder. Ved badestederne er man i sikkerhed for havnebusser og både. Havnebusser, kanalrundfarter og andre både kan ikke altid se en svømmer i vandet. Og det kan skabe farlige situationer. Alene i 2019 var havnebusserne ude for godt 100 farlige situationer, hvor de i sidste øjeblik skulle undgå badende udenfor badestederne. Der kan også være forurenet vand visse steder i havnen, men badevandskvaliteten checkes løbende ved badestederne.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close