Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kronløbsøen får 1000 p-pladser under vand

Snart starter byggeriet af Kronløbsøen. Midt i havnebassinet mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen skal der opføres 25.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri i seks separate bebyggelser ovenpå en undervands-parkeringskælder i tre etager med plads til 1.000 biler

Der skal også bygges 8.000 kvadratmeter boliger på Fortkaj, der hører til den landsfaste del af Nordhavn, og en adgangstunnel ud til Kronløbsøen samt forbindelsesbroer mellem den kunstige ø og resten af havneområdet. Projektet forventes at starte i  år og løbe fire år frem.

I februar vandt entreprenørselskabet Per Aarsleff A/S totalentreprisen på at bygge den kunstige ø mellem Sundmolen og Århusgadekvarteret. 

Med opgaven kan vi bringe flere af vores faglige kompetencer i spil som vandbygning, spunsning, grundvandssænkning, udgravning, betonkonstruktioner og på toppen af det boligbyggeri, siger vice adm. direktør i Aarsleff-koncernen, Lars M. Carlsen til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Inden Aarsleff kan sætte skovlen i jorden, skal entreprenøren først deltage i projekteringen sammen med rådgiverteamet, der vandt projektkonkurrencen. Det består af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Rambøll Danmark A/S, arkitektfirmaet Cobe ApS og by- og landskabsarkitekten Sted ApS.

Projekteringsfasen forventes at vare tre måneder. Her skal Aarsleff sammen med rådgiverteamet foretage projektoptimeringer, så bygherres ønsker til kvalitetsniveau, budget og tidsplan imødekommes. Bygherren Kronløbsøen Projekt P/S består af det statslige og kommunale udviklingsselskab By & Havn I/S (50 procents ejerandel), PensionDanmark og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab, der ejer henholdsvis 40 procent og 10 procent.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »