Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kulturaktører viste Nordhavn frem

PB43, Nordsø Records, Enigma, Domes of Life, By & Havn, Kulturhavn Festival og mange andre kulturaktører mødtes forleden til konferencen ‘På Byens Vegne’ i Tunnelfabrikken.

For hvordan undgår vi at kultur og kunst bliver glemt midt i al byudviklingen? Det spørgsmål var der mange svar på.

I Tunnelfabrikken har nogle få kunstnere fået lov til at have deres værksted i den store hal. Når den store ombygning af hallen går i gang senere på året, skal de flytte, og betale deres husleje. Den består af ét af deres værker, som i fremtiden vil komme til at indgå i udsmykningen, når Nordhavns nye mad- og kultursted åbner om et par år. 
Vi vil gerne være et sted, hvor ting kan spire og gro, og hvor det ikke koster en bondegård at være her, især hvis man ikke har en bondegård. 

Tunnelfabrikken skal være et permanent kultursted, hvor er også skal være plads til dem, som ikke har mange penge. Det sagde direktør for Unionkul A/S, Klaus Kastbjerg (yderst til venstre). Huslejen bliver ikke den samme for alle. Dem som har råd, skal betale den fulde pris. Andre skal betale det, de kan, sagde han blandt andet.Sådan forklarede Klaus Kastbjerg fra Unionkul A/S filosofien bag Tunnelfabrikken. Et sted, som han i de kommende år udvikler sammen med NREP og By & Havn til et nyt permanent kultursted for mad, kunst og kreative fag i Nordhavn. 

paabyensvegne tunnelfabrik 511

Flere lokale kulturaktører var også mødt frem, bl.a. Enigma, PB43, Live Art Danmark, Nordsø Records, By & Havn, Wonderful Copenhagen og Domes of Life. Oplægsholderne var Mads Møller fra Arcgency, Kristine Munkgård Pedersen fra Copenhagen in Common, Klaus Kastbjerg fra Unionkul og Bjørnstjerne Christiansen fra Superflex. 

Han var inviteret med til konferencen ‘På Byens Vegne’, arrangeret af Kulturditriktsos værk. Omkring 200 mennesker var mødt frem til oplæg og debat om kulturens rolle og betydning i f.eks. et byudviklingsområde som Nordhavn.  Flere lokale kulturaktører var også mødt frem, bl.a. Enigma, PB43, Live Art Danmark, Nordsø Records, By & Havn, Wonderful Copenhagen og Domes of Life. Oplægsholderne var Mads Møller fra Arcgency, Kristine Munkgård Pedersen fra Copenhagen in Common, Klaus Kastbjerg fra Unionkul og Bjørnstjerne Christiansen fra Superflex. 

Kultur, byrum og ejerskab
De gav hver deres perspektiver på, hvordan man kan skabe de bedste forudsætninger for kulturens udfoldelse i byrummet. I den efterfølgende paneldebat blev der talt om borgerinddragelse, det lokale engagement, og hvordan man kan  skabe steder, som folk føler ejerskab over. Desuden blev planerne og ambitionerne for Tunnelfabrikken, som et urbant og mangfoldigt fællesskab introduceret.

Direktør for Kulturdistriktet, Jesper Koefoed-Melson, var glad for konferencen, som efter planen skal være en tilbagevendende, årlig event.
På Byens Vegne fremviste mange af de kulturelle tilbud og faciliteter, vi kan nyde godt af på Østerbro og Nordhavn nu og i fremtiden, og sammen kan og vil vi indarbejde kulturlivet i byudviklingen på Nordhavn, siger han.

I Kulturdistriktet glæder de sig  allerede til 2023, hvor På Byens Vegne vender tilbage.
Men inden da skal vi fejre kulturlivet med minifestivalen På Spidsen 18. juni og Åben Festival 9.-11. september, siger Jesper Koefoed-Melson.

De tre ejere af Nordsø Records på Nordsøvej var også med til kulturkonference, endda med deres egen stand, hvor man kunne kigge på vinylplader og høre musik. Tunnelfabrikken kan blive til et rigtig spændende kultursted, synes de tre herrer.

paa byens vegne fotoArthurAizikovich

I midten af Tunnelfabrikken var der opstillet en sort kube. Herinde viste den københavnske kunstnergruppe Pleasure Control en performance for alle deltagerne. Foto: Arthur Aizikovich.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close

Translate »