Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kulturhavn 2023: Nyt syn på havnen

På Kulturhavn Festival kan publikum både udforske havnens fortid og den aktuelle byudvikling i Københavns nye havnekvarterer.

Kulturhavn Festival 2023 foregår på Teglholm Brygge i Sydhavnen lørdag 26. august og ved Orientkaj metrostation i Nordhavn søndag 27. august. Mellem de to festivalpladser er der pop-up events på Kirkeskibet 2450, Islands Brygge, Holmen og Erstatningshavnen i Nordhavn.

Programmet skabes i samarbejde med byens foreninger, sportsklubber og kulturskabere. Det indeholder både flydende koncerter, fysisk udfoldelse, kreaværksteder, vandsport, udstillinger og udflugter til vands og til lands.

”Havnen er en vigtig del af Københavns historie – først som industri- og fragthavn, nu mere som et blåt rekreativt område i København. Den skaber fantastiske aktiviteter og åndehuller for københavnerne både til lands, til vands og over broerne. Sydhavn og Nordhavn er to spændende bydele, der i disse år gennemgår en stor forandring i både størrelse, funktion, infrastruktur og byggemasse – og det glæder mig, at Kulturhavn Festival formår at sætte de to bydele ved havnen i spil som festivalpladser,” siger kultur- og fritidsborgmester i København Mia Nyegaard (RV).

Publikum på Orientkaj i Nordhavn ved Kulturhavn 2022. I år kan man på Orientkaj fægte som sørøvere med Fægteklubben Trekanten, se kunstfilm om undervandsmiljøet i havnen og udforske Følelsernes Hav(n) med Camilla fra ‘Alene i Vildmarken’. Der er også fællessang og koncerter på den flydende scene med bl.a. Copenhagen Harbour Parade og Tikke Takke Trio. Både børn og voksne kan tage på ‘slimet’ vandring med Nøgensneglene og køle af med en dukkert i en midlertidig badezone, som laves til festivalen. Foto: Rico Hald.

Lørdag foregår de fleste aktiviteter i Sydhavn. Her kan publikum bl.a. opleve performances af ST:ART Sydhavn Teater, spille brætspil med Bastard Café, tage på en guidet løbetur og være med til at passe på havmiljøet til en cleanup med Nordic Ocean Watch. Det er også muligt at klippe havnedyr i papir og høre humoristisk poetry slam med vand som tema ført an af den tidligere vinder af DM i poetry slam Peter Dyreborg. Foto: Christian Brems.

Begge dage kan publikum bl.a. komme ud og sejle med skonnerten Mira og den gamle kutter, prøve kræfter med Stand Up Paddle og yoga på paddleboard. Børnene kan lave spiselige bobler af tang og møde havfruen Havdis.

“Vi synes, det er et program, der på samme tid er fantasifuldt og nærværende, nysgerrigt og urbant. Der vil blandt andet være bevægelse, musik, natur, kreative oplevelser, historie og teater,” siger projektleder på Kulturhavn Esther Jexen Dall.

Det fulde program til Kulturhavn Festival 2023 er netop blevet offentliggjort på www.kulturhavn.kk.dk.

Der er fri entré til alle Kulturhavn Festivals aktiviteter. Enkelte aktiviteter kræver dog tilmelding på forhånd. I anledning af Kulturhavn Festival er det gratis at sejle med byens havnebusser begge dage.

Kulturhavn Festival er en del af Københavns Kommune og er i år støttet af By & Havn, Kgs. Enghave Lokaludvalg, Grundejerforeningen Teglholm Brygge, Copenhagen International Service og Movia.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »