Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kulturhavn spidsen 1946

Kulturhavn Festival nægtede at bøje sig for bygerne

Havneløb, brasiliansk musik, kirkeskib, skattejagt, loppemarked og danseworkshop. Kulturhavn Festival i Nordhavn trodsede bygerne – og fik en god fest ud af det.

“Jeg har været i det her festival-game i så lang tid, så nogle byger på vejrudsigten kan ikke slå mig ud. Selvfølgelig var det ærgerligt, men jeg ringede til aktørerne, og sammen lavede vi en ny plan.”

Sådan sagde leder af minifestivalen ‘På Spidsen’ – Jesper Melson – da Nordhavn Avis mødte ham mellem to byger på Spidsen i Skudehavnen, lørdag eftermiddag. 

Musik på Spidsen
Årets Havnefestival havde Nordhavn som et af sine hotspots, og der var aktiviteter både ved Orientkaj og ved Skudehavnen på programmet. 

kulturhavn spidsen 1945Men lørdag morgen satte to vrede regnbyger dagsordenen. Færre folk vovede sig ud på Nordhavn, og de tunge, grå byger lå på lur hele dagen. 

Alligevel gennemførte aktørerne deres aktiviteter ved Orientkaj, og ved middagstid var der pænt mange mennesker ved tøjbyttemarkedet og ved kirkeskibet, som havde lagt til ved Orientkaj. 

Længere ude på Nordhavn lokkede musikalske toner folk til på det grønne område Spidsen for enden af Skudehavnsvejl Her havde minifestivalen ‘Spidsen’ hurtigt samlet alle aktiviteterne i Skudehavnen under én stor teltdug. 

Her kunne man både få mad og drikke ved KARGO’S bod, lave kunst ud af planter og tang, gå på skattejagt og i radiolaboratorium med kunstnergruppen FUK, og høre på musik med ‘Den Brasilianske Notesbog’. Folk slog også smut i Skudehavnsbasinnet og gik på brombærjagt ude i krattet på Spidsen. 

kulturhavn spidsen 0649“Sammen med aktørerne blev vi hurtigt enige om at samle alle aktiviteterne her, og det er dejligt at se, hvor mange der alligevel har fundet vej herud,” sagde Jesper Melson fra Kulturdistriktet, et kulturnetværk for Østerbro og Nordhavn, som stod bag minifestivalen på Spidsen.

En af de andre gæster var David Schack Trappaud Rønne, som er medlem af Østerbro Lokaludvalg, og formand for arbejdsgruppen for Kultur, Fritid & Idræt.

“Jeg synes at det er imponerende, at arrangørerne kan skabe et kulturevent herude ved Skudehavnen. Man skal tænke på at det stadig er et ret ukendt område for mange københavnere, og så har vi alligvel fået omkring 100 mennskesker herud til en super vellykket dag,” sagde David, som husker at minde om, at der allerede 10.-11. spetember er nye events i Nordhavn under Østerbro og Nordhavns egen kulturfestival Åben Festival.

kulturhavn loeber orientkaj 1955Havneløb og cykelkaos
Kulturhavn Festival fortsatte søndag med bl.a. danseworkshop og mobil badezone på Orientkaj. 

Og så var det dagen, hvor hundredevis af løbere i PFA Harbour Run satte deres præg på Nordhavn. Musikken dunkede ved målområdet på Orientkaj station, og arrangørerne havde meget grundigt indhegnet området med gul-sorte afspærringsbånd, bl.a. tværs over cykelstien, så al cykeltrafik til og fra ydre Nordhavn måtte vende om og finde andre veje ned omkring Sundkrogsgade. Imens ankom løberne ankom i en lind strøm til målstregen, hvor de straks fik hængt en medalje om halsen. 

Close

Translate »