Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kulturhavn dans

Orientkaj er hotspot under Kulturhavn

Kulturhavn Festival klar med årets program med over 130 gratis aktiviteter. I år med mange lokale aktører og foreninger. 

I  Nordhavn kan man opleve Nordhavn Radio, kirkeskib, skattejagt, historisk byvandring, dansebattle og meget mere.

Når Kulturhavn åbner i weekenden 27.-29. august, sker det i Nordhavn ved et centralt aktivitetsområde foran Orientkaj metrostation. Dertil kommer en Minifestvial ved Skudehavnsbasinnet og særskilte events ved bl.a. Kajakforposten på Sandkaj og på Kattegatvej. 
Kulturhavn Festivalen afholdes for 20. gang. Som noget nyt i år har festivalen inviteret til et såkaldt Open Call, hvor byens foreninger, kulturskabere og ildsjæle er kommet med ideer til årets program, og kunnet ansøge om økonomisk støtte.
Kulturhavn foregår i hele Københavns Havn over tre dage. Læs her om aktiviteterne i og omkring Nordhavn:

Minifestival på Skudehavnsspidsen
Minifestivalen ‘På spidsen’ foregår på den lille tip ved Skudehavnbasinnet på Skudehavnsvej. Festivalen handler om at værdsætte de mindre, grønne og blå åndehuller i byen.  I løbet af dagen er der mulighed for at prøve kræfter med audiovisuel skattejagt i Nordhavn, deltage i Smutmesterskaberne, lytte til orkestret Den Brasilianske Notesbog spiller – og gå ombord i kreative workshops. Lørdag 28. august kl. 13-21.

orientkaj station kulturhavnAktiviteter på Orientkaj 
Orientkaj er en ny lokation på Kulturhavn festivalen. Her vil der være aktiviteter med lokalhistorie, naturoplevelser og bevægelse i centrum.

Østerbro og Nordhavns historie: Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv slår dørene op til to dage spækket med historiske anekdoter, fantastiske arkivfotos og byvandring. Ved standen kan børnene hinke med hinkesten og gå på stylter, som man gjorde det i gamle dage.
Søndag kl. 14.00 er der byvandring med historiker Morten Lander Andersen, der vil fortælle om de dramatiske begivenheder under besættelsen i Nordhavn. Nogle af de første alvorlige sabotager foregik i området, bl.a. besættelsens største sabotageaktion mod Riffelsyndikatet ved den nuværende Meny foran Nordhavn Metrostation. ørdag 28. august kl. 11-16 og søndag 29. august kl. 11-16.

yoga goeteborg pladsYoga med havneudsigt: 2150 Nordhavn Løb og Motion inviterer i samarbejde med Nordhavn IF til yoga arrangement med havnen som kulisse. Her vil yoga-underviserne guide deltagerne igennem en række yogastillinger, hvor alle kan være med. Lørdag 28. august kl. 10-11 og Søndag 29.august kl. 10.

 

naturvandring nordhavnstippen 3Bynaturvandring til Nordhavnstippen: Miljøpunkt Østerbro, Østerbro Lokaludvalg og Nordhavns Naturvenner inviterer til guidet tur i den vilde natur til Nordhavnstippen. Her kan man bl.a. undersøge Nordhavnstippen for spiselige planter og nytteplanter. Søndag 29. august kl. 10-12.30.

Tøjbyttemarked på Orientkaj: Byt til nyt, når Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro inviterer til byttemarked med tøj, sko og accessories til børn og voksne. Lørdag d. 28. august kl. 13-17.

Nordhavn Radio: Lydvandringer, talks og performative workshops: Gruppen Fukk står for pop-up lokalradioen Nordhavn Radio som i luften under Kulturhavn Festival og inviterer til lydvandringer, talks og ‘performative workshops’. Fredag byder på et eksperimenterende lydlandskab med udgangspunkt i omgivelserne omkring Orientkaj. Lørdag finder man radiostationen  ‘På Spidsen’ på Skudehavnsvej. Her kan børn og voksne undersøge og gå på opdagelse i hengemte steder i Nordhavn gennem en audiovisuel skattejagt. Man finder genstande og laver lyde, som bliver mixet og sendt via den mobile DOSO-radio. Fredag 27. august kl. 15-17 og lørdag 28. august kl. 14-22.

Ombord på kirkeskibet M/S Skipper: Hans Egedes Kirke byder velkommen på kirkeskibet M/S Skipper, som lægger til ved Orientkaj. I løbet af weekenden er der mulighed for at prøve alt fra sejlture, fællessang, affaldsindsamling og flaskepost. Kom og byg dit eget kirkeskib af Lego. Alle børn får en ballon og vi tager billeder af alle de fine Lego-skibe der bliver bygget. Levende musik og fællessang på dækket. Fredag 27. august kl. 15-17, lørdag 28. august kl. 10-19 og søndag 29. august kl. 10-20.

Kom og prøv kajak – for børn og unge: Kajakbod på Kajakforposten ved Sandkaj, og inviterer til en sjov tur på vandet. Børn og unge fra 12 år kan få en kajaktur med certificerede instruktører og opleve at være på vandet i Københavns Havn. KVIKs ungdomsafdeling stiller op med instruktører, information, kajakudstyr, svømmeveste og godt humør. Lørdag 28. august kl. 10-16

norvin vinterbadning Vinterbadning og sauna: Foreningen for vinterbadere, NorVin, inviterer til vinterbadning – om sommeren. Der vil være opstillet en ‘flydende’ sauna, så man kan få gang i blodomløbet før og efter. Søndag d. 29. august kl. 10-13

 

“Nord møder Øst” – Dansebattle og workshops: Børne- og voksen danseworkshops, åbent dansegulv, dansebattle og optræden. Søndag 29. august kl 14-20

Virtual Reality koncert med Otmar Wagner på Kattegatvej 39: 100 meter fra vandet på Kattegatvej 39 ligger et nyt performance- og udstillingssted ‘Friisland’. Stedet åbner under Kulturhavn med en premiere på VR-værket ‘Toys of Joylessness or Disturbance & Debility’. VR-værket er skabt af kunstneren Otmar Wager, der særligt bruger vandet og havet som sine væsentligste metaforer. Værket holder åbent kl. 10-16 alle tre dage under Kulturhavn. Her kan man komme forbi, når det passer. I Friislands ‘Project Space’ træder man ind i en totalinstallation og får VR briller på. I brillen ser man præcis den samme installation. Forskellen er kun, at man i brillen også ser Otmar Wagner, som optræder med sin musikalske performance, som varer cirka 10 minutter. Efter åbningsweekenden vil man efterfølgende kunne opleve værket tre uger i september. Fredag 27. august kl. 10-16.

OM FESTIVALEN: Kulturhavn Festival blev stiftet i 2001, og siden da har festivalen hvert år fejret Københavns blå byrum og byens mangfoldige kultur- og foreningsliv. Programmet skabes i samarbejde med byens foreninger, ildsjæle, kulturskabere og organisationer og byder på gratis oplevelser, hvor alle kan deltage – fra indfødte københavnere og gæster i byen til børn, unge og voksne. 

Kulturhavn Festival 2021 foregår på 27 lokationer langs havnen med over 130 aktiviteter og mere end 70 aktører fra det københavnske kultur- og fritidsliv. Kulturhavn Festival er en del Københavns Kommune og støttet af By & Havn og Kgs. Enghave Lokaludvalg. (Kilde: Kulturhavn Festival). Hele programmet kan findes her: https://kulturhavnprogram.dk/ 

Close

Translate »