Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
studiesamling 1

Kulturnat gav ideen til Havnebygmesterens Studiesamling

På Kulturnatten fredag 14. oktober var der også adgang til den nyåbnede Havnebygmesterens Studiesamling på Nordre Toldbod.

Udstillingen åbnede 14. september i Visitationsbygningen i arkaden på Nordre Toldbod og handler om Københavns Havns udvikling de sidste 200 år set gennem By & Havns arkiv af billeder, film, dokumenter, originale tegninger og andre arkivalier. Det er en levende udstilling med tilhørende arkiv forstået på den måde, at de mange tegninger, ruller og mapper stadig er i brug, når noget i havnen skal renoveres, som det for eksempel er tilfældet lige nu, hvor Langelinie står foran et større renoveringsarbejde.

studiesamling 2

Lige nu er der også opstillet en særudstilling om ‘Nordre Toldbod til hverdag og kongelig fest’. Den viser historiske dokumenter og fotos fra pladsen, som til daglig var et travlt havnemiljø – men som regelmæssigt iklædtes blomsterguirlander, festtribuner osv., når kongelige og andre statsoverhoveder meldte deres ankomst til København. Særudstillingen er også åben på kulturnatten. 

Selve arkivet på 1. sal af Visitationsbygningen er normalt ikke åbent for offentligheden. Men til kulturnatten er alle velkomne, og man kan bl.a. blive historiker for en aften og prøve kræfter med at tidsfastsætte forskellige historiske billeder, ligesom man kan gå på opdagelse i nogle af de gamle glasplader og fotoalbums. Hver halve time i løbet af åbningstiden er der forskellige oplæg af et kvarters varighed.

Anne Skovbro, Adm. direktør for By & Havn, forklarer at det faktisk var på kulturnatten i 2019, at By & hzvn besluttede sig for at lazve en historisk udstilling og arkiv om havnens udvikling. På grud af en enorm interesse for arkiverne oppe på loftet.
“Til Kulturnat 2019 slog vi dørene op til Nordre Toldbod for første gang. Dengang inviterede vi gæsterne op på vores loft, hvor arkivet lå på dét tidspunkt. Interessen var enorm, og vi var meget benovede over, at så mange interesserede sig for vores historiske arkiv. Derfor besluttede vi dén aften, at vi ville flytte arkivet og åbne en udstilling. Nu – tre år senere – er vi stolte af, at vi for første gang til en kulturnat kan vise københavnerne rundt i den nye, flotte udstilling,” udtaler Anne Skovbro, Adm. direktør for By & Havn.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »