Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Kunst i råt lokale på Marmorvej

BLUE CANVAS vil skabe kunstudstillinger i midlertidige rum, og åbnede torsdag ny udstilling på Marmorvej 2 i Nordhavn. Kunstnerne er vilde med det store rum, som giver plads til både rå og poetiske værker.

BLUE CANVAS Projects hedder det nye initiativ, og udstillingen kan ses på Marmorvej 2 indtil 28. januar. Det store lokale ud til Kalkbrænderihavnsgade er udlånt af PensionDanmark, som netop har åbnet den nye kontorejendom på stedet.
Lokalet skal på sigt være butik, café eller restaurant, men står lige nu med synlige ventilationsrør og en lang slange af LED-lys i loftet. Under fødder mærker man det rå, ubehandlede betongulv. Et perfekt udstillingssted, mener de tre udstillere; Gabriel Pereyra, Peter Holm og Torgny Wilcke.

Torgny Wilcke på sin installation “Uden titel” i lokalet på Marmorvej.

Sindssygt råt lokale
De tre kunstnere har alle arbejdet med temaet “Colour, Material & Form” i deres værker til udstillingen, og arbejdet med rummet, så værkerne spiller sammen.
“Der er forskellige paralleller mellem vores ting, som udvikler sig fra det strukturerede til det voldsomme, når man bevæger sig gennem rummet. Vi har været glade for at arbejde i sådan et sindssygt råt lokale, og de fleste af værkerne har vi lavet netop til stedet her,” fortæller Torgny Wilcke.
Peter Holm er enig:
“Vi kan alle tre lide lokalet nøjagtigt som det er, og vores værker er lavet og udvalgt, så de passer til netop dette sted. Lokalet kombinerer nogle meget smukke dimensioner med det rå og industri-agtige. Jeg tror at der er masser af andre tomme lokaler ude i byen, som står og venter på at blive indtaget af kunst,” siger Peter Holm.

Torgny Wilcke, Gabriel Pereyra og Peter Holm til åbning af deres store, rå og poetiske fællesudstilling i Nordhavn.

Som et stykke musik
Imens Peter Holm og Torgny Wilcke er anerkendte og erfarne kunstnere på den københavnske udstillingsscene, er Gabriel Pereyrea den nye mand i byen. Han er oprindeligt fra Argentina, uddannet i bl.a. New York og bosat gennem mange år i Barcelona. Nu er København hans hjemby, og dette er hans anden udstilling i Danmark. Hans synes at samarbejdet med Holm og Wilcke har været som at spille et stykke musik sammen.
“Vi spiller på hvert vores instrument men skaber sammen et stykke musik her i rummet, en komposition. Det har været ligesom at spille sammen, at forberede denne udstilling. For mit eget vedkommende har jeg arbejdet meget med farverne, for farver kan være både tiltrækkende og faretruende,” siger Gabriel Pereyra.

Kunsten ud til mange flere
Det er Gitte Andersen, der som Art Manager har taget initiativ til BLUE CANVAS Project, og målet er at skabe fire årlige udstillinger i spændende, midlertidige rum i byen.
“Vi er en gruppe af kunstelskere, kunstsamlere og kunstnere, som gennem mange år har oplevet, hvor svært det er for talentfulde kunstnere at vise og udstille deres kunst. Og så er det jo svært at leve af den,” siger Gitte Andersen, der ligesom andre i gruppen kommer fra bygge- og ejendomsbranchen og ved, at der konstant er butikker, kontorer og industrilokaler, hvor lejemålet står ledigt.
“Med vores koncept ønsker vi at skabe et netværk af ejendomsejere, der gerne stiller deres midlertidige tomme lokaler til rådighed for dygtige kunstnere. Vi vil matche de mange ubrugte kvadratmetre med kunstnerne, og give almindelige mennesker mulighed for en kunstoplevelse, og måske starte næste generation af kunstsamlere,” siger Gitte Andersen.

BLUE CANVAS 02 kan opleves 11.-28. januar på Marmorvej 2. Gratis adgang. Åbningstid torsdag-fredag kl. 15-19. Lørdag-søndag kl. 12-16.

Gabriel Pereyra: Circular Poetry #1 Stick oil on canvas + Circular Poetry #2 Stick oil on wood with mirror.
Close

Translate »