Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Lån en fiskestang

fiskeklubFra september bliver det muligt at låne gratis fiskeudstyr i en ny grejbank. Og under Kulturhavn 27.-28. august er der undervisning i fiskeri på Nordhavnstippen.

Flere og flere får lyst til at fiske fra Københavns Havns 42 kilometer kajkant. Selve fiskeriet er ret nemt at lære. Men hvordan får man fat på fiskegrej, hvordan skal det bruges, hvor man må fiske og hvilke fisk, må man tage med hjem? 

De spørgsmål bliver lettere at få svar på, når en grejbank for lystfiskere åbner til september. Her kan man låne udstyret til sin første fisketur, og samtidig få tips og tricks til hvor det er godt og lovligt at fiske – og hvordan man skal bruge udstyret. Grejbanken åbner i september i Jans Lystfiskershop på Nrd. Frihavnsgade 47B. Der åbner en lignende grejbank i Sydhavn.

I de seneste fem år er interessen for at fiske i hovedstaden vokset, og især salget af årsfisketegn er steget – fra godt 26.000 i 2017 til over 35.000 i 2021. Det viser statistik fra Fiskeristyrelsen. Hvad angår dagstegn og ugetegn ligger tallet mere stabilt.
Lystfiskeri foregår året rundt og er en sport, som kan dyrkes af alle uanset fysik eller alder. Grejbankerne skal bidrage til at åbne de rekreative muligheder omkring havnen op, udtaler Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn, som er med i projektet sammen med Københavns Kommune, Kultur Ø med flere.

Under Kulturhavn festivalen 2022 vil guider fra Fiskeklubben København stå klar hver dag for at lære fra sig. Alle kan komme og få at vide hvordan man fisker direkte fra kajkanten og hvordan stang og grej skal håndteres.
Man får også viden om årstider, fiskearter og fisketegn. Ved hver aktivitet stilles fiskegrej til rådighed og der er ikke behov for tilmelding. Undervisningen foregår på Nordhavnstippen 28. august kl. 12-15. Tilmelding her.

Man kan købe fisketegn på https://fisketegn.dk/

Man kan se hvor og hvordan der må fiskes i Københavns Havn i denne flyer:
 https://byoghavn.dk/havnen/wp-content/uploads/sites/5/2019/04/lystfiskeri-2022.pdf

Om Tourism Moves
Grejbankerne er ét blandt flere pilotprojekter under Wonderful Copenhagens projekt ‘Tourism Moves’, der igennem lokal involvering søger at fremme oplevelser for både lokale og besøgende udenfor Københavns bymidte. Det gør de gennem dialog, lokalinvolvering og i samarbejde med partnere. Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og den øvrige partnerkreds består af By & Havn, Metroselskabet, Københavns Kommune og HORESTA SINCERA, Kultur Ø og Copenhagen Cooking.

Close

Translate »