Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
krydstogt cmp

Landstrøm kan blive forsinket af klagesag

By & Havn har tildelt opgaven med at etablere landstrøm til det danske selskab PowerCon. En klagesag kan dog forsinke gennemførelsen.

By & Havn har fået ansvaret for at der er etableret landstrøm til krydstogtskibe i Københavns Havn senest 2025. Efter planen skal skal anlægget stå færdig i slutningen af 2024, og være klar til at levere landstrøm fra foråret 2025 med to tilslutningspunkter i havnen samtidig. I 2028 vil der kunne leveres strøm fra fem punkter.

To selskaber har deltaget i et udbud om første fase med de to tilslutningspunkter, og har har det danske selskab PowerCon afgivet det mest fordelagtige tilbud. Det sker på baggrund af en kravspecifikation, som er udarbejdet sammen med Copenhagen Malmø Port (CMP).

ABB, som også havde budt på opgaven, har dog benyttet sig af deres ret til at klage over tildelingen til klagenævnet for udbud, hvilket betyder, at tidspunktet for den endelige kontraktindgåelse er udsat i mindst en måned. By & Havn vil sammen med PowerCon forsøge at indhente forsinkelsen undervejs, så anlægget kan stå færdig til sæsonen 2025, som forudsat i udbudsmaterialet, men klagesagen medfører en forøget risiko for forsinkelse, skriver By & Havn.

Sådan bygges landstrømmen: 

  • I 2025 kan der tilsluttes landstrøm via to ud af fem tilslutningspunkter – ét ved Langelinje og ét ved Oceankaj. Oslofærgen som ligger i Søndre Frihavn er allerede tilsluttet landstrøm, etableret af CMP i 2021.
  • Udbuddet opdeles i flere dele, således at der nu er gennemført et udbud, som alene omfatter converter, CMS (krankøretøjer på kaj) samt øvrige teknik og el-komponenter. Derudover samles alle arbejder vedr. kabelføring i et særskilt udbud, dvs. kabling relateret til den overordnede nettilslutning, samt kabling på kajarealer.
  • Tilslutningen til elnettet sker fra nye hovedstationer i Ydre Nordhavn. Først fra en midlertidig hovedstation (Nexel) og fra 2028 til den permanente hovedstation (Energinet) hvorefter anlæggets fulde kapacitet kan udnyttes.
  • Landstrømsanlægget medfinansieres af EU’s TEN-T-program.
Du skal have abonnement for at læse denne artikel



Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »