Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Landstrøm til krydstogskibene – Nu skal der handles

klaus• Luftforurening er vores mest helbredsskadelige miljøproblem. Udendørs luftforurening alene med fine partikler forårsager ca. 3.500 dødsfald årligt i Danmark.

En af de helt store årsager til luftforureningen på Østerbro og i særdeleshed i Nordhavn er krydstogtskibene.
På nuværende tidspunkt laver skibene strøm via deres egne motorerer, når skibene ligger til kaj i København, fordi der ikke er etableret landstrøm til dem.

Luftforureningen i nærheden af krydstogtskibene er lige så kraftig som på H.C. Andersens Boulevard i myldretiden.
Men luftforureningen fra krydstogtskibene kan let nedbringes ved at etablere landstrøm til skibene, så de ikke længere behøver bruge deres egne motorer, når de ligger ved kajen.

Den 6. februar blev spørgsmålet diskuteret på et velbesøgt borgermøde i Østerbrohuset arrangeret af Østerbro Lokaludvalg. Herfra var budskabet entydigt.
Det er nu, politikerne i Københavns Borgerrepræsentation skal tage ansvar, og sikre renere luft til borgerne på Østerbro.

Vi venter lige nu på den rapport, som Københavns Kommune har bestilt hos COWI, der skal se på økonomiske fordele der er ved landstrømsanlæg.
Men vi kan allerede nu sige, at Østerbro Lokaludvalg afholder endnu et borgermøde i slutningen af marts eller april, så vi kan følge op på COWI-rapporten og få de øvrig politikerne i tale.

Close

Translate »