Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
langelinie atp ejendomme

Langelinie skal totalrenoveres

Langeliniekaj har siden 1935 har Langelinie været et af byens mest populære udflugtsmål. Men årene har sat sine tydelige spor og nu skal hele kajen totalrenoveres.

Arbejdet begynder 3. oktober, når krydstogtsæsonen slutter, og løber frem mod udgangen af 2024. Efter endt renovering vil Langelinie ligne sig selv, da man genopbygger den oprindelige front og genbruger den oprindelige granit.   

Efter 87 år er de gamle konstruktioner nedslidte. Den eksisterende betonbundsikring på cirka 650 meter af kajstrækningen skal udskiftes, der skal etableres en ny spunsvæg med jordankre på en 1 km lang strækning, opsættes nye pullerter på 64 nye støbte pullertfundamenter. Dertil skal der etableres nyt kajudstyr som redningsstiger og redningsliner, ligesom det ny anlagt spildevandshåndteringssystemet for krydstogtskibene skal færdiggøres. 

Efter renovering vil kajkanten være rykket lidt over en meter ud i vandet for at skabe plads til en ny konstruktion.
“Vi demonterer med andre ord den eksisterende granitoverbygning og placerer den efterfølgende på den nye spunsvæg. Granitten, som er blevet demonteret, bliver efterfølgende sat op oven på den nye konstruktion, så vi af respekt for den historiske strækning beholder den originale og fine granit,” udtaler Hans Vasehus, havnebygmester og anlægschef i By & Havn. 

Renoveringsarbejdet er inddelt i to etaper Den sydlige del af Langeliniekaj er åben og tilgængelig for ét krydstogtskib, imens den nordlige del renoveres. Omvendt lukker den nordlige del når  arbejdet på den sydlige del begynder i efteråret 2023.

Det kommende renoveringsarbejde bliver udført af Hercules Fundering, som er en del af NCC Infrastructure.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close