Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Lanternefest for det nye fyrtårn

Tirsdag 23. april bliver lyset i det nye fyr på Sundmolen tændt for første gang. By & Havn inviterer til lanternefest og lanterneværksted i BIG – og man kan deltage på land eller tænde lanterne på sin båd, kajak eller SUP – og være med fra vandsiden.

Der har stået et fyr på spidsen af Sundmolen siden 1917, men da kajkanterne og molehovedet skulle igennem en større renovering, blev det besluttet at opføre et nyt, som er inspireret af det oprindelige fyr, og bygget efter model af Langeliniefyret få hundrede meter væk. Nu står det nye fyr klar på en brostensbelagt plads, omkranset af en kyssebænk med udsigt ind over byen og ud over vandet.

Foto øverst: By & Havn.

Jacob Cargnelli er byggeformand i CG Jensen og har tegnet det nye fyrtårn på Sundmolen – med blyant og papir. Læs historien Nyt fyrtårn på Sundmolen er tegnet i hånden.
Foto: C.G. Jensen

Det er C.G. Jensen der har været entreprenør på renoveringen af molehovedet, og Jacob Cargnelli, formand hos C.G. Jensen, tog selv blyanten i hånden og tegnede det nye fyr. Kobberkuplen på toppen har været forbi en gørtler i Tyskland, for at få den rette facon.

“Jeg ville gerne vise, at man stadig kan tegne ting i hånden – man kan stadig godt lave ting, der ikke skal være 3D projekterede. Så derfor tænkte jeg; gammelt håndværk og gamle tegninger, det må hænge sammen, og jeg er enormt stolt af resultatet”, siger Jacob Cargnelli.

Tirsdag 23. april 2024 kl. 18.30-20.00 skal det nye molehovede og fyr indvies med en fest. I stueetagen hos BIG – Bjarke Ingels Group kan store som små komme til åbent værksted og bygge en lanterne, der kan lyse op, når fyret skal tændes. På molespidsen kan man få en forfriskning og tage et nærmere kig på fyret indvendigt og udvendigt. Sejlende fartøjer af alle salgs kan få forfriskningen serveret over kajkanten. Aftenen kulminerer, når fyret tændes og synges ind med fællessang.

På lanterneværkstedet vil der være materialer, led-lys og professionel hjælp at hente fra arkitekt Charlotte Carstensen. Søfarende får serveret en forfriskning fra trappen på vestsiden af molehovedet. Husk at tænde lanternen på dit fartøj. Man kan få et kig ind i fyret, og der vil være musik og sang.
Festen er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. Dog er der en begrænsning på materialer til lanterner og på drikkevarer. Vær opmærksom på at lanternefesten foregår i tusmørke langs vandet og at deltagelse er på eget ansvar.

Fyret er kraftigt inspireret af det oprindelige fyr fra 1917 og bygget efter model af Langeliniefyret få hundrede meter væk. (Montage: By & Havn)
Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »