Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
habitat 04 marine gastineau

Stadig jordtransport til Nordhavn

Et nyt bjerg af jord vokser for tiden op på Ydre Nordhavn, selv om jordopfyldningen af Nordhavn er afsluttet.

For selv om jordopfyldningen af Nordhavn er afsluttet, har byggepladserne i København ikke andre stedet at køre hen med den overskydende jord.  Borgerrepræsentationen har besluttet at jorden fra alle byggepladser i byen ikke må køres ud af kommunen. Den skal bruges til at bygge Lynetteholm.
Men opfyldningen af den nye ø begynder først i 2023. Indtil da må Nordhavn opbevare jorden. Det siger Adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn til TV Lorry

For tiden er der 350-375 daglige jordkørsler til Nordhavn. De afleverer omkring 12.000 tons jord om dagen. 70 procent af jorden kommer fra Københavns og Frederiksberg Kommunes byggepladser. Resten kommer fra omegnskommuner, som bl.a. afleverer jord her, fordi et jorddepot i Køge er lukket.

Fase 1 af anlægsarbejdet på Lynetteholm begynder i slutningen af i år. Her skal der bygges en ‘perimeter’ af spunsplader på et mindre område ved Refshaleøen, som man kan begynde at fylde jord i. I en senere fase 2 anlægges en større perimeter for hele Lynetteholm. Jordtransporterne med skib starter i 2023. Men når jordbjerget fra Nordhavn er fjernet, skal resten af jorden til Lynetteholm køres i lastbiler via Amager. 

pram jordtransport london

LÆS OGSÅ: “Sejl jorden til Lynetteholm”

Close

Translate »