Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
hans kirke 211

Louise Sihm endelig indsat som præst

Louise Sihm Knudsen blev i søndags 27. marts officielt indsat som sognepræst i Hans Egedes Kirke.

“Du skal være præst for et stort sogn, som udvider til hele Nordhavn. Det er en stor opgave, som jeg har tillid til, at du kan løse sammen med din menighed”.

Sådan sagde Provst for Holmen og Østerbro Provsti, Birgitte Kvist Poulsen, da hun i søndags officielt indsatte Louise Sihm Knudsen som præst i Hans Egedes Sogn, som også er Nordhavns kirkesogn.

Louise Sihm Knudsen tiltrådte allerede i november 2021 som kirkens første fastansatte sognepræst i mange år. Hun skulle have haft sin indsættelsesgudstjeneste 19. december, men det blev forhindret af coronakrisen. Men i søndags kunne den finde sted i forbindelse med højmessen. Provst Birgitte Kvist Poulsen ledte den første del af gudstjenesten og holdt en tale for Louise Sihm Knudsen, før hun overrakte hende et godkendelsesbrev fra biskoppen for Københavns Stift.

hans kirke louise sihm 218Hans Egedes Kirke havde i omkring 15 år kun vikarpræster, da den faste præst var på permanent orlov, samtidig med at det daværende menighedsråd havde et meget lavt aktivitetsniveau. Men ved sidste menighedsrådsvalg blev næsten hele menighedsrådet udskiftet, og det blev muligt at fastansatte Louise sihm Knudsen, som i to år forinden havde været vikarpræst i kirken.

I sin tale kom provsten også ind på, at Hans Egedes Kirke har haft en omtumlet tilværelse. 

“Tålmodighed er en dyd, og i kirkeverdenen er det ofte en kardinaldyd. Men du har både tålmodigheden og viljen til at løse din store opgave. For foran an os venter en stor opgave. Vi skal være kirke for hele Nordhavn – et område som vil vokse voldsomt i de kommende år. Jeg ved at du drømmer om at der kommer en katedral i Nordhavn en dag. Nu må vi se. Indtil videre skal du og din menighed lave kirke uden kirkebygning derude, og jeg glæder mig til at se hvad i finder på,” sagde Birgitte Kvist Poulsen.

LÆS OGSÅ: Nordhavns nye præst drømmer om en katedral

Ved højmessen blev midfasten markeret. Kirkeråret er nået halvvejs i fastetiden frem mod påske. Louise Sihm Knudsens prædiken handlede brødet – både det speltbagte hjemme i de østerbroske hjem – og det åndelige ‘brød’, som Jesus tilbød sine følgere og anså for at være mindst lige så vigtigt. Højmessen var udvidet med musikalske indslag og korsang. Bagefter var der reception i menighedssalen.

Louise Sihm Knudsen og det nye menighedsråd har i et stykke tid lavet ‘gadekirke’ i Nordhavn med f.eks. alsang på Hamborg Plads, kirkeskib og andre pop-up events. som sognets præst har Louise Sihm Knudsen fået præstebolig på Fortkaj.

“Den tidligere kirke i Hans Egedes Sogn var missionsk og højkirkelig, men først og fremmest havde man det indtryk, at den befandt sig i et tungt, sort hjørne, og i høj grad sejlede sin egen sø. Jeg står for noget helt andet. I dag har vi et nyt menighedsråd, og en sognet er udvidet med hele Nordhavn. Vi har ingen arv og gæld, alt er nyt, og vi kan begynde at skrive en ny historie,” sagde Louise Sihm Knudsen til Nordhavn Avis i december 2021.Hun er uddannet teolog i 1992, men arbejdede som bl.a. lærer og kunsthandler frem til 2015, hvor hun blev ordineret som præst, og begyndte at arbejde som vikarpræst i Københavnsområdet. Hun har også været en aktiv skribent på bl.a. religion.dk og kristendom.dk om “alt mellem himmel og jord, for eksempel analyser af salmer”.  2019-21 var hun vikar i Hans Egedes Kirke, så det var en velkendt præst, menighedsrådet valgte at fastansætte.

Close

Translate »