Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Luksusbiograf tager form i Nordhavn

henrikNordhavn bliver en bydel med sin egen biograf, for til jul åbner Big Bio i huset på Hamborg Plads. Vi har gået en tur med biografens indehaver og hørt om hans planer.

Om alt går vel, kan Nordhavns beboere sætte sig til rette i biografstolen lige op til jul og se den nyeste Star Wars-film i deres egen lokale biograf. Det håber biografens indehaver, Henrik Obel, i hvert fald.
Lige nu er der ganske vist mest beton, ledninger og gabende vinduer, hvor der til jul skal være luksusbiograf, men det skal der nok blive lavet om på.
Julen er vores højsæson, og vi vil selvfølgelig gerne være klar til det, siger Henrik Obel og kigger sig rundt i det 2300 kvadratmeter store og indtil nu nøgne rum.
Huset ligger midt på Hamborg Plads, hvor mange naboer har været bekymrede for hvad og hvor stort, der skulle bygges. Men der kommer noget godt i stedet for de kvadratmeter, der mistes, lover Henrik Obel.
I stueplan kommer en Lidl – i luksusudgave- samt nogle spisesteder, og oven på biografens fem sale kommer der en restaurant.

Koncept fra Herlev
At det lige er Henrik Obel, der er blevet kontaktet for at lave en biograf i Nordhavn er ikke noget tilfælde. Han driver nemlig luksusbiografen Big Bio i Herlev, og det var det koncept, man ønskede sig i Nordhavn.
Vi plejer at sige, at luksus er standard hos os. Vi er den eneste biograf, som har luksus-recliners (elektrisk lænestol med benstøtte, red.) i alle sale og dolby atmos-lyd. Vi er ikke mainstream. Hos os ligger man ned og ser film, og der er to meter mellem rækkerne. Den største af biografens sale kommer til at have små 200 stole.
bigbioHan kan godt se, at byggeriet kommer meget tæt på naboerne omkring huset, men ‘sådan så det faktisk også ud på de oprindelige planer, som jeg blev præsenteret for’, understreger han.
Og hvis du bor i Mikkel Bryggers Gade, bor du jo også meget tæt på Grand, smiler han.
Han ved ikke hvilken slags film, de kommer til at satse mest på, men der bliver noget for børnefamilierne, pensionister og det, der læner sig op ad Grands, Dagmars og Empires.
Vi ved ikke helt hvilken slags film, vi kommer til at vise. Det ved vi ikke, før vi kender publikum. Men det bliver bredt, og vi vil have fat i hele familien. Vi sigter ikke mod noget meget kunstnerisk, men en biograf, hvor alle kommer.

Plads til Park
At det bliver på bekostning af Østerbros biograf, Park, håber han på ingen måde.
Jeg håber, vi kan eksistere side om side. De er rigtig dygtige til nogle ting, og i min verden skal der være plads til mange forskellige biografer, fortæller han.
henrikAt han kom ind i biograf-verden er lidt af et tilfælde. Hans kone, Louise, arvede i 1997 en biograf i Holstebro, som de stadig driver. Derefter byggede parret Panorama-biografen i Slagelse, og så blev de tilbudt at åbne biografen i Herlev, som de har drevet siden 2015. Det har dog ikke gjort Henrik Obel til filmnørd.
Nej, jeg er faktisk ikke særlig god til filmspørgsmålene i Trivial Pursuit, afslører han.
Men jeg er god til at ansætte de rigtige mennesker, og jeg kan lide ledelse. Så nej, jeg er ikke filmnørd, men jeg tror faktisk heller ikke, en filmnørd er den bedste til at drive biograf, forklarer han.
Lige for tiden går hans travle arbejdsdage med at ansætte de helt rigtige mennesker til biografen i Nordhavn, med at gå til byggemøder og finde det fedeste inventar til biografen.
Der er klem på lige nu. Vi er en lille organisation, og vi har ikke en manual for alting.

Close

Translate »