Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
krydstogt cruise 0148

Måske først landstrøm på Oceankaj om seks år

Der er lange udsigter til landstrøm til krydstogtskibene, som lægger til ved Oceankaj og Langeliniekaj. 

Københavns Kommune har ellers afsat midler i 2021 til etablering af landsstrøm til krydstogtskibene, men under forudsætning af at der var lovhjemmel. Det er der ikke endnu. Regeringen vil gerne ændre loven, så det bliver muligt for kommuner at medfinansiere landstrømsanlæg. Men regeringen har også  meddelt, at lovforslaget om Københavns Kommunes medfinansiering til  landstrømsanlæg bliver udskudt til Folketingsåret 2022-23.

By & Havn, som skal anlægge landstrømsanlægget for sit eget datterselskab, Copenhagen Malmö Port (CMP), oplyste i sommers, at landstrømsanlægget kan blive forsinket af tekniske årsager. 

Det betyder, at anlægget nok tidligst er færdigt i 2024-25. Kritikere frygter, at det endda kan blive forsinket til 2026-27.

Før coronaen hele 351 krydstogtskibe København (2019). Aarhus Universitet har beregnet, at de mange krydstogtskibe har udledt op imod 317 tons sundhedsskadelige NOx-gasser og 11,9 tons partikler årligt.

Close