Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Menighedsrådsformand: Jeg bliver ked af det på kirkens vegne

Sognepræst Lars Obel har udtalt en skarp kritik af menighedsrådet i Hans Egedes Sogn. Nordhavn Avis har foreholdt Michael Larsen Lars Obels kritik, men menighedsrådsformanden afviser, at han selv er problemet.

 Hvad siger du til, at der er problemer i Hans Egedes Kirke?
“Det er rigtigt, at der er problemer, men de går på, hvordan vi skal gøre i kirken. Derudover er der samarbejdsproblemer med blandt andet kordegnen og nogle af menighedsrådsmedlemmerne. Det har ikke noget med mig at gøre, selv om Lars Obel gerne vil have det til at se sådan ud. Han har valgt side i menighedsrådet, og det bør en præst ikke gøre. Jeg er som person meget anderledes, for jeg er uddannet inden for organisation og HR, og jeg tackler problemerne anderledes. Bureaukratiet i kirkerne er enormt, og kommandovejen er i forvejen lang, hvis man ikke vil gøre tingene anderledes som jeg. Jeg vil gerne have en flad struktur i kirken, hvor alle kan tale sammen, men det vil Lars ikke. Problemet er, at vi mangler tre præster i kirken. Biskoppen vil ikke give os en fast præst, og han siger, at det er min skyld, fordi jeg skaber problemer. Ja, jeg skaber problemer, fordi jeg tænker anderledes. Jeg troede, jeg skulle samarbejde med Lars Obel, men han har fået et dekret fra biskoppen om, hvad han skal gøre. Så bliver jeg ked af det på kirkens vegne. Vi er et trossamfund, og kirken skal ikke bruges på stridigheder og pjat”. 

Lars Obel mener, at Nordhavn bør løsrive sig. Hvad synes du?
“Det har han faktisk lært af mig, for de skal løsrive sig som menighed. Men i første omgang er de forankret i Hans Egedes Kirke. Vores forhenværende kirkeminister har sagt til mig, at det er det respektive sogn, der står for det nye kirkebyggeri, og det skal biskoppen og provsten blande sig udenom. Jeg blander mig ikke i Nordhavns kirkebyggeri, men indtil kirken står der, giver jeg rum til menigheden, og det gør jeg gerne”.

Var det ikke løsningen på kirkens problemer, at du trak dig?
“Jo, eller Lars eller biskoppen kunne trække sig? Måske skulle der nye kræfter til over hele linjen, og Lars er en dårlig leder. Han KAN ikke lede, og lige nu er det medarbejderne, der leder kirken. Det skal de ikke have ret til. Jeg vil derimod gerne ændre på det og tiltrække mennesker til kirken. Men vi skal også have en præst, som folk kan lide. Så vil menigheden vokse”. 

Lars Obel siger også, at du bruger mange penge på mad og drikke til menigheden?
“Jeg har åbnet kirken og tiltrukket en større menighed på trods af, at vi ikke engang har en fast præst. Jeg bruger penge på at trække folk til. Det er sådan, man gør. Ligesom i de gamle kristne samfund, hvor gudstjenesten ikke var det centrale – det var nadveren, hvor rige og fattige spiste sammen. Man bidrog med det, man kunne, uden at nogen vrængede på næsen. Det er først kommet siden. Lars Obel har haft halvandet år til at få folk til at komme i kirken, men der er ikke sket noget. Jeg har åbnet kirken, og den er åben for babyer som for de gamle”.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »