Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
marmorvej kontorhus 2

Mere kontor vest og syd Marmorbyen

Snart kommer der byggeplads foran Marmorbyen – og syd for Marmorvej. 

Dermed er den fulde omslutning af boligområdet Marmorbyen nær sin fuldendelse.

AP Pension begynder i år at bygge et 8.600 kvm. stort kontorhus på grunden ud til Kalkbrænderihavnsgade. Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects og ligner i høj grad det tidligere projekt på grunden, som tegnestuen lavede for virksomheden PwC. Men PwC trak sig fra projektet, og AP Pension overtog byggegrunden. Det forventes af byggeriey starter i år.

Syd for Marmorvej – ved DFDS terminalen – ønsker Pension Danmark at bygge endnu et kontorhus, som skal ligge i forlængelse af det nye hovedsæde for DFDS på Marmorvej. Kontoruhuet komer til at ligge i starten af Marmorvej ud mod Kalkbrænderihavnsgade. Der er ved at blive udarbejdet byggeansøgning til projektet, oplyser entreprenøren NCC.

Marmorbyen er det første boligbyggeri i Nordhavn. De 259 lejligheder havde første spadestik allerede i 2013.  Marmorbyen er bygget i to etaper, hvor første del stod klar til indflytning i 2015, mens anden del af byggeriet blev færdigt slutningen af 2016. Bygherren var Pensionsselskabet PenSam og By & Havn. Boligområdet blev senere solgt til den tyske kapitalforvalter Patrizia.

Marmorbyen ligger ud til Nordbassinnet og er omsluttet af kontorbyggerierne UN City (mod øst), DFDS hovedsædet (mod syd) og AP Pensions konturhus (mod vest). Endnu et byggefelt er reserveret til et tårnprojekt med gangbro, som skal forbinde Langelinie og Marmormolen (Harbour Gate) oprindeligt tegnet af arkitekten Steven Holl – men endnu ikke finansieret. Når alt byggeriet er færdigt vil befolkningen kunne spadsere på træbryggen ved Nordbassinnet – og senere også i et offentligt anlæg ud til Kronløbet – foran UN City.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »