Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Metrolinie M5 sendes i høring

Københavns Kommune sender miljøkonsekvensrapport for ny metrolinje i offentlig høring hos københavnerne.

Det er Metroselskabet som har udarbejdet miljøkonsekvensrapporten. Den gennemgår de mulige påvirkninger på miljøet ved at anlægge metrolinjen M5.

Den præcise linieføring er ikke vedtaget endnu. Den lille løsning er at anlægge M5 fra Hovedbanegården over Amagerbro og Refshaleøen og videre til Østerport. En anden løsning er at slå et sving op til det kommende Lynetteholm. Begge linjer kan på sigt udbygges til en ny metro-ring, så Østerport og Hovedbanegården forbindes via Indre Nørrebro og Frederiksberg.

Den endelige linieføring skal besluttes af Metroselskabets ejerkreds, som består af staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. I dag er det ikke politisk vedtaget, at Lynetteholm skal være et metrobetjent boligområde. Kun at Lynetteholm er et kystsikringsprojekt.

Til Lynetteholm eller ej?
På Københavns Rådhus står en forligskredsen bag Lynetteholmprojektet. Kredsen består af Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Partierne er indtil nu kun enige om at starte med at anlægge den ‘lille’ løsning over Amager.
Men Ole Birk Olesen (LA) er klar til at gå videre og støtte metro og boligbyggeri på Lynetteholm:
“Lynetteholm er på mange forskellige måder et virkeligt godt projekt for Københavns fortsatte positive udvikling. En af måderne er, at Lynetteholm bidrager med et meget stort milliardbeløb til, at København kan få mere Metro, så vi kan komme trængselsproblemerne i den eksisterende Metro over havneløbet til livs, og så vi kan få Metro-betjening i nærområdet i nye dele af København, med den første del af M5 især på Amager. Det bliver godt!” siger han i forbindelse med miljøkonsekvensrapportens udsendelse.

SF ønsker at sætte en gren på M5, så den går videre til Bispebjerg, Brønshøj og Tingbjerg:
“SF’s klare mål er at forlænge den nye linje via en afgrening ved Rigshospitalet og videre ud til Bispebjerg, Brønshøj og Tingbjerg. Det er vigtigt for SF med flere forbindelser på tværs af byen. Så København bliver en sundere, renere, grønnere og bedre forbunden by – til glæde for os alle sammen, og for kloden,” udtaler Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Økonomiudvalget og dernæst Borgerrepræsentation tager stilling til rapporten i juni måned, hvorefter den sendes i offentlig høring hos københavnere, virksomheder og organisationer. Økonomiudvalgets dagsordenspunkt om sagen kan findes her.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel



Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »